Roverul Perseverance a ajuns pe Marte. Amartizarea pe Planeta Roșie, pas cu pas [Foto/VIDEO]

0
1086

farmec.ro
carturesti.ro%20

Roverul Perseverance ajunge azi pe Marte. Amartizarea pe Planeta Roșie, pas cu pas.

Roverul Perseverance al NASA este pregătit de amartizare pe Marte, după o călătorie care a durat peste șase luni.

Roverul Perseverance, lansat în vara anului 2020, va amartiza Joi, 18 februarie, în Craterul Jezero, o deltă antică de pe suprafața marțiană. Perseverance, sau „Percy”, va explora terenul Planetei Roșii și va desfășura o serie de investigații științifice. Printre obiectivele misiunii se numără colectarea de mostre, prima decolare a unui elicopter pe altă planetă decât Terra și căutarea de semne ale vieții antice pe a patra planetă de la Soare.

Continuarea, pe descopera.ro


LIVE 21:30: 🚀 Roverul Perseverance ajunge pe Marte! Cu Dumitru Prunariu si alti invitati, aici:

Cristian Presură: Vom retransmite LIVE de la NASA, cu Claudiu Tanaselia (parsec.ro) si invitatii nostri: Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut roman, Bogdan Marcu (inginer de motoare de racheta la Blue Origin, compania lui Jeff Bezos), Aurora Simionescu (astronom, Olanda), Adrian Sonka, Cristian Roman, Alexandru Mironov, si alte nume faine. Va fi un eveniment mediatic intens, cu multe camere de filmat. Numai roverul are 19 camere de luat vederi si doua microfoane. Va fi pentru prima data cand vom auzi cu adevarat sunetul de pe alte planete! In plus, roverul este dotat cu un mini-elicopter, care va fi primul ce va zbura in alte lumi. Si acesta are camere de luat vederi (de fapt, singurul lucru pe care il are, mai mult nu poate duce pentru a atmosfera martiana nu este suficient de densa). Ca totul sa mearga, roverul trebuie sa treaca de cele “spate minute de aterizare” si sa puna cu bine “piciorul” pe suprafata martiala.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

NASA’s Perseverance Mars Rover va coborâ în craterul Jezero al planetei Marte. Echipat cu tehnologie de ultimă generație, Perseverance va căuta semne ale vieții microbiene antice și va colecta probe care vor reveni pe Pământ cu următoarele misiuni NASA. Urmăriți amartizarea în direct, la https://go.nasa.gov/3ojDWkj.


Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”: Cea mai ingenioasă componentă a noului rover Perseverance îl reprezintă micul elicopter (numit Ingenuity) pe care acesta îl duce pe Marte. Dacă roverul amartizează în siguranță, Ingenuity va avea ocazia să stabilească o premieră în explorarea marțiană, prin realizarea primului zbor (prin urmare, prima explorare aeriană) pe o altă planetă.

Ingenuity, ce poate fi asemănat cu o mică dronă, cântărește doar 1,8 kilograme, are un fuzelaj de dimensiunea unei cutii de cafea, două elice din fibră de carbon (adaptate atmosferei rarefiate a planetei Marte) și patru piciorușe pentru amortizarea impactului la coborâre. Micul aparat de zbor este dotat cu antene radio, un panou solar, senzori de navigație, baterii și două camere.


Ingenuity va trebui sa efectueze cinci zboruri (nu mai lungi de câteva zeci de secunde), în care se va ridica la altitudini de maximum 5 metri și se va îndepărta la cel mult 50 de metri de Perseverance. Testele realizate de Ingenuity vor deschide calea spre explorarea aeriană a lui Marte, în viitor putând fi trimise aparate de zbor mai mari și mai sofisticate, care ne vor oferi o perspectivă unică asupra planetei vecine, diferită de cea a roverelor (aflate la sol) sau a sondelor satelizate pe orbită (aflate prea sus).


Mangalia News, 18.02.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply