Cornel Udrea – Tentativă de umor calificat!

0
909

Cornel Udrea – Tentativă de umor calificat!

Psihoza Bușteni-Sinaia, la sfîrșit de săptămînă: prilej de relaxare și voie-bună, în coloana infinită. Cazarea, într-un peisaj mirific,o cameră cu vedere, apropiată, de curtea din spate a celuilalt hotel, unde se adună gunoiul. Cam puticuț, din tomberoanele înhîite: probabil niște ursuleți jucăuși, probabil obicei românesc. Nu deschidem geamul, ar fi ca acasă. Momentul mult așteptat: ieșirea pe pîrtie, unde chiar jos, la bază este un restaurant foarte ieftin. Ieșim de acolo spre seară, umblînd teleferic, legănați, ca fetele de la Căpîlna, să admirăm rasăritul de lună, să decartăm, cu mugete delicate,în pagubă, tot ce-am investit. Ai băgat bani să îi lași, grămăjoară, hrană caldă pentru cîinii turiști și ei. Faină investiție ! Dimineața, o splendoare de cer senin și aer curat, pentru stat în pat, cu dureri de dovleac și grețuri de însărcinată cu gemeni. Coborîtul, ușor și precaut, la masă. Chiar și un zîmbet de circumstanță, doare. Încă o privire aruncată în peisajul mirific, munții cu fruntea în nori, siguri că nu îi doare capul, acolo, la răcoare: Omul, ce minunat sună acest cuvînt în Bucegi!

Împachetarea, plecăm mai repede, poate scăpăm de kktul de coloană. Conduce soția, o catastrofă, un anti-talent, care spune cu glasul tare, despre tot ceea ce face: “Tragem frîna de mînă, băgăm cheia în contact…, așa, aici semnalizăm stînga, depă…, nu depă…, e prea tîrziu, băgăm în a II-a, ne uităm în oglindă, semnalizăm, depă…, da, depăăăășșșim, de ce ești palid, Bubi?”. Bubi constată că e și ușor umed.

Acasă, îți vine să o strîngi de gît, de orice, numai să o simți fleașcă în mîinile tale și să te duci rîzînd în pușcărie, rîzînd ferict, sub fulgerele blitzurilor reportericești, ca un star al răului victorios! Amîni, amîni. Mai bine o bere, da, o bere rrrece de la frigider!
Cum a fost, copii? O minune, mamă soacră, ceva de vis! Lasă, stai în pda mă-ti, în vizuina ta de sconcs rujat, ce vrei să-ți povestesc?

MN: Scrierile spumoase, caricatural-acide ale umoristului clujean Cornel Udrea, publicate de Mangalia News, pot fi re/văzute AICI: https://bit.ly/2Rlmtsu.


Mangalia News, 13.02.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply