Proceduri balneare tradiționale pentru recuperarea pacienților afectați de Covid-19, la Sanatoriul Balnear din Mangalia

0
864

farmec.ro
carturesti.ro%20

Proceduri balneare tradiționale pentru recuperarea pacienților afectați de Covid-19, la Sanatoriul Balnear din Mangalia.

În contextul epidemiologic actual, la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia (SBRM) se realizează o serie de tratamente și proceduri balneare specifice, cu respectarea tuturor normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii COVID-19. Reprezentanții unității balneare spun că pe lângă celelalte proceduri cunoscute, se aliniază și aplicațiile de parafină, care reprezintă o formă tradițională de termoterapie, utilizată în diverse stări patologice (afecțiuni reumatismale, stări posttraumatice, suferințe vasculare periferice) etc.

”Este o procedură cu vechime în ceea ce privește procesul de recuperare medicală, cu valoare terapeutică demonstrată de zeci de ani de experiență, în cadrul SBRM. Principalele indicații ale acestei proceduri sunt: stări spastice ale musculaturii netede (vase, organe), contracturi vechi ale musculaturii striate (musculatura periferică), resorbția proceselor inflamatorii cronice și efecte reflexe segmentare la distanță)”, au explicat specialiștii din cadrul sanatoriului. De asemenea, reprezentanții instituției medicale precizează că efectele aplicațiilor de parafină de tipul celor antispastice, antialgice, antiinflamatoare sau a creșterii aportului de oxigen din sânge are numai beneficii asupra organismului, chiar și a pacienților afectați de COVID-19.

”Acțiunea parafinei se datorează factorului termic, ea determinând o încălzire uniformă a zonei unde este aplicată, de până la 50-55°C și o creștere intensă a circulației, în țesuturile subcutanate. Parafina înmagazinează căldura și o cedează lent organismului, pe măsură ce se răcește. Totodată, este folosită pentru pregătirea musculaturii pentru programele de kinetoterapie și chiar ca metodă de remodelare corporală (având indicație în diminuarea aspectului de coajă de portocală)”, au mai subliniat reprezentanți din cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia.


Mangalia News, 12.02.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply