Misiunile jandarmilor din cadrul IJJ Constanţa în săptămâna 01-07 februarie  

0
643

farmec.ro
carturesti.ro%20

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 01 – 07 februarie  a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Totodată, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare,  gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 282 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 53000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol.

Săptămâna trecută au mai fost executate 70 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete şi 7 misiuni alături de lucrătorii Gărzii de Coastă.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi în zona Spitalului Modular-Stadion Portul.

Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

Exemplu: Amendat de jandarmi pentru că şi-a lăsat câinele nesupravegheat.

Duminică, 07 februarie a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, a observant un câine aparţinând rasei Pitbull care era nesupravegheat şi lătra la trecători, în zona Pieţei Ovidiu.

Jandarmii l-au identificat în scurt timp pe proprietarul câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică. Având în vedere că prin fapta sa proprietarul câinelui a creat o stare de  pericol pentru trecători,  jandarmii l-au sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 300 lei, pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor.


Mangalia News, 09.02.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply