Recomandări cu privire la accesul și ținuta elevilor în școală, din partea conducerii Şcolii Gimnaziale nr.2 “Sfântul Andrei” din Mangalia

0
1083

Şcoala Gimnazială nr. 2 “Sfântul Andrei” Mangalia.
În atenția părinților! Recomandări cu privire la accesul și ținuta elevilor în școală.

1. Elevii vor sosi la școală cu 10-15 minute înainte de începerea primei ore de curs. Părinții evită aglomerația în fața porții școlii și nu este permisă însoțirea elevului în curtea școlii.
2. Elevii vor folosi pentru acces cele două porți, după cum urmează: Clasele pregătitoare vor intra pe poarta din fața secretariatului, clasele celelalte, pe poarta mare.
3. La intrarea în școală, elevii se vor dezinfecta pe mâini și se va efectua un control vizual al ținutei elevului: stare de sănătate corespunzătoare și dacă poartă mască.
4. Măsurarea temperaturii elevilor se va face eșalonat, în sălile de clasă, pentru a se evita aglomerația la intrare. Asistenta medicală va evalua starea de sănătate a elevilor vizual și prin întrebări.
5. Elevii vor avea asupra lor, la intrare în școală următoarele:
a. Mască de protecție;
b. Carnetul de elev; la sfarsitul carnetului de elev, părintele va scrie numerele de telefon la care poate fi contactat de către școală;
c. Sticla de apă (opțional);
d. Pachetul cu mâncare (opțional);
e. Ghiozdan (cărți, caiete, instrumente de scris);
f. Telefon (opțional);
6. În cazul în care elevul nu are mască, sau aceasta s-a rupt, pierdut sau degradat, va primi o mască nouă de la cabinetul medical, sau la intrare. Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile școlare: clasă, curtea școlii, holuri etc. Școala asigură măști elevilor doar în situații speciale, nu asigură măști pentru toți elevii.
7. Pachetul de mâncare va fi servit în sala de clasă, sau în curte, la alegere. Recomandăm părinților să pregătească ei pachetul zilnic cu mâncare al elevilor, evitând astfel, atât înfometarea acestora, cât și consumul unor alimente neadecvate pe care copiii le preferă;
8. Nu este permisă părăsirea curții școlii de către elevi în timpul programului școlar, pentru a-și cumpăra mâncare din oraș, sau pentru alte motive. În cazuri speciale, este obligatorie confirmarea părinților făcută către diriginte / învățător;
9. Recomandăm părinților purtarea măștii de protecție, atunci când aduc sau iau copilul de la școală și evitatea socializării în fața porții de acces în școală, la orele de vârf. Poliția locală va monitoriza spațiul public din preajma școlii;
10. Părinții au obligația să comunice dirigintelui sau învățătorului numerele de telefon la care poate fi contactat, în cazul apariției unor probleme legate de starea de sănătate a elevului în timpul programului școlar, ce impun legătura imediată cu familia. Școala trebuie să aibă o comunicare rapidă și eficientă cu familia elevului, în situațiile speciale.
11. În cazul în care suspectați o problemă medicală a copilului, nu-l aduceți la școală! Țineți-l sub observație și anunțați școala! Pentru maxim 3 zile, nu necesită scutire medicală, ajunge informarea scrisă adresată dirigintelui / învățătorului.
12. Pentru probleme legate de școală, părinții pot utiliza doar poarta mică, accesul fiind permis doar cu mască de protecție, asigurându-se distanțarea fizică marcată, nu este permis accesul părinților în spațiile destinate elevilor.

Pentru a ne proteja pe noi, vom începe prin a-i proteja pe ceilalți! Mulțumim părinților, pentru că sunt alături de școală în educația copiilor în condiții de siguranță!

Directorul Școlii Gimnaziale „Sf. Andrei” Mangalia, 07. 02. 2021.

Școala Sf. Andrei funcționează, de luni, 08 februarie, în condițiile scenariului 2, adica:
1) grădinița și învățământul primar, la școală, după orarul inițial, din septembrie și octombrie;
2) analog, clasele a 8-a;
3) clasele 5, 6 și 7 vor continua on line, după același orar.


Mangalia News, 07.02.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply