ALTRUISM ȘI PROFESIONALISM, DOUĂ CALITĂȚI CARE DESCRIU CARIERA COMANDANTULUI ȘCOLII DE APLICAȚIE A FORȚELOR NAVALE

0
1437

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cu prilejul trecerii în rezervă a comandantului Școlii de Aplicație a Forțelor Navale, comandor Vasile Săvulescu, a fost organizată, luni, 1 februarie, o ceremonie militară, la sediul instituției din garnizoana Mangalia, la care a participat locțiitorul pentru resurse al șefului Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), comandor ing. Daniil Trică.

Comandorul Vasile Săvulescu a îmbrăcat uniforma de marină la vârsta de 15 ani, în anul 1986, când a început studiile la Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. După liceu, a urmat cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie şi Inginerie Navală, iar după absolvirea acesteia, în anul 1995, a fost numit comandant al unei vedete torpiloare pe aripi portante din Brigada 29 vedete torpiloare.

În următorii 12 ani, ofițerul și-a desfășurat activitatea în divizioanele de nave de luptă din Mangalia, unde a evoluat în carieră, îndeplinind, succesiv, funcțiile de comandant Secție vedete torpiloare, comandant vedetă torpiloare mare, comandant secție vedete torpiloare în cadrul Divizionului 126 Vedete Rapide, ofițer secund al nava purtătoare de rachete „Zborul” (NPR 188) și, ulterior, comandant al acestei nave din Divizionul 150 Nave Purtătoare de Rachete.

În perioada 2007-2017, comandorul Vasile Săvulescu a condus două structuri din compunerea Bazei Logistice Navale „Pontica”, în calitate de comandant al Depozitului 305 Mixt și de comandant al Divizionului Nave Speciale din garnizoana Mangalia. Din anul 2017, ofițerul a îndeplinit diferite funcții de conducere în cadrul Serviciului instrucție și doctrină din Statul Major al Forțelor Navale, până în anul 2020, când a fost împuternicit pe funcția de comandant al Școlii de Aplicație a Forțelor Navale “Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia.

Comandorul ing. Daniil Trică, prezent la ceremonie, i-a înmânat comandorului Vasile Săvulescu, din partea șefului Statului Major al Forțelor Navale, o plachetă reprezentativă, în semn de apreciere a altruismului și profesionalismului cu care și-a îndeplinit îndatoririle, în activitatea desfășurată în slujba Forțelor Navale Române. Totodată, comandorul Trică i-a urat comandorului Săvulescu multă sănătate și i-a mulțumit pentru exemplul personal pe care l-a dat subordonaților săi de-a lungul carierei militare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru rezultatele deosebite obţinute în timpul activității sale, comandorului Vasile Săvulescu i-au fost conferite Emblema de Onoare a Logisticii, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Forţelor Navale și Semnul onorific „În Serviciul Patriei”.


Mangalia News, 02.02.2021. (sursa: ForteleNavaleRomane).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply