Magdalena Baciu-Iacob, profesor de geografie și istorie: Ce am învățat din pandemie și ce putem păstra pentru viitor în relația elev-părinte-profesor [VIDEO]

0
1367

Magdalena Baciu-Iacob, profesor de geografie și istorie: Ce am învățat din pandemie și ce putem păstra pentru viitor în relația elev-părinte-profesor.

“Foarte mare dificultate au întâmpinat părinții în această perioadă, pentru că responsabilitatea principală a căzut cumva pe ei”, “foarte greu le-a fost și colegilor profesori, care acum, la final de semestru sunt obosiți, dar satisfăcuți că au reușit”, spune profesoara de geografie și istorie Magdalena Baciu-Iacob, inspector școlar în Constanța, în cadrul conferinței online “Educația în era digitală”, organizată în programul Digitaliada.

“Ce ne-a adus acest an? Foarte multe provocări și din punct de vedere emoțional, dar și practic, la ore. Am fost nevoiți să rescriem educația, să rescriem modul în care o facem și să ne reinventăm ca oameni. (…)

Ne-am luptat cu mentalități. E foarte greu de scos oamenii din cutiuțele lor de liniște și să-i faci să vadă altfel rolul lor de profesor la oră, să devină trainer, să devină coach, să devină mentor pentru copii chiar și în online. E foarte greu, pentru că a fost nevoie de foarte multă empatie pentru fiecare copil, pentru fiecare caz în parte.

Pe de altă parte ne-am descoperit noi superputeri: am descoperit că schimbarea începe cu noi, de la nivel de mentalitate, ne-am redescoperit sinele și permanent am învățat.

Am învățat de la elevi foarte multe lucruri, am învățat de la părinți”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe www.edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply