Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, 1 ianuarie 2021, în faţa unei Săli de Aur fără spectatori. Artiştii au fost, însă, aplaudaţi online

0
685

Tradiţionalul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena a avut loc sâmbătă, 1 ianuarie, la ora 12.15 (ora României), în faţa unei Săli de Aur fără spectatori. Artiştii au putut fi, însă, aplaudaţi online.

În condiţiile unei situaţii cu totul neobişnuite, provocate de pandemie, pentru a nu priva orchestra dirijată de Maestrul Riccardo Muti de reacţiile spectatorilor, ORF (radiodifuzorul public național din Austria) a imaginat un proiect special ce se adresează publicului din întreaga lume.

Pentru prima dată, milioanele de oameni ce urmăresc acest concert în peste 90 de ţări din întreaga lume vor putea reacţiona, în direct, la performanţa artiştilor.

Cele două părţi ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori. Cei interesaţi se pot înscrie încă de pe acum pe www.mynewyearsconcert.com, pentru a-i putea ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena.

Contribuţia sonoră live din partea publicului este o dovadă în plus de apreciere pentru comunitatea artistică, într-un moment în care aceasta se află în impas, în întreaga lume.

Aplauzele vor fi difuzate atât în sala Musikverein, cât şi în transmisiunea în direct a ORF. Sunetul colectiv al bătăilor din palme va fi generat de un software special instalat pe şase servere şi va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 20.12.2020. (sursa: Radio România).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply