Cum scapi de nasul înfundat – 9 soluții eficiente

0
891

Cum scapi de nasul înfundat – 9 soluții eficiente.

Congestia nazală este un simptom foarte frecvent, care apare atunci când vasele de sânge din interiorul nasului se inflamează și țesuturile nazale se umflă.

Congestia nazală este un simptom foarte frecvent, care apare atunci când vasele de sânge din interiorul nasului se inflamează și țesuturile nazale se umflă. Nasul se poate înfunda și din cauza eliminării excesive a mucusului.

De ce se înfundă nasul

În multe cazuri, congestia nazală este doar o problemă temporară, provocată de:

  • Infecții virale – există mai multe virusuri care pot provoca o răceală, rinovirusul fiind cel mai frecvent. Pe lângă nasul înfundat, o răceală poate provoca și strănut, dureri în gât și tuse.
  • Rinita alergică se dezvoltă atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează excesiv la o substanță care de obicei nu este dăunătoare. Printre declanșatorii  rinitei alergice se numără polenul, praful și părul animalelor de companie. Pe lângă un nas înfundat, pacienții cu rinită alergică se pot confrunta și cu strănut, secreții nazale și mâncărimea ochilor. Nu este clar de ce unii oameni dezvoltă rinită alergică, dar un istoric familial de alergii este un factor de risc binecunoscut.
  • Rinita profesională este similară cu rinita alergică. Se poate dezvolta atunci când cineva are o reacție la o substanță la locul de muncă. Printre simptomele rinitei profesionale se numără nasul înfundat, mâncărimi ale ochilor și tuse. Persoanele care lucrează cu substanțele chimice sau în praf de lemn pot avea un risc crescut de a dezvolta rinită profesională.
  • Rinita de sarcină – Sarcina afectează multe părți ale corpului și, în cele nouă luni, progesteronul și estrogenul cresc. Creșterea hormonilor și creșterea fluxului sangvin pot cauza umflarea mucoaselor din interiorul nasului. Gravidele care au rinită de sarcină se confruntă, pe lângă nasul înfundat, și cu strănut. Rinita de sarcină poate apărea în orice moment al sarcinii. Simptomele dispar de obicei la scurt timp după naștere.
  • Rinita atrofică apare atunci când membranele nazale se subțiază și se întăresc, formându-se cruste. Afecțiunea este mai frecventă la persoanele care au avut mai multe intervenții chirurgicale la nivelul nasului.

Tratamente eficiente care desfundă nasul

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe doc.ro/sanatate 

(Autor: Dr. Oana Cuzino, Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply