Campanie Polaris M Holding: Reutilizează produsele!

0
759

Campanie Polaris M Holding: Reutilizează produsele!

Tendința generală este de a privi deșeurile ca pe niste materiale fara valoare, care, de cele mai multe ori, ajung la rampa de gunoi. O parte din aceste deseuri sunt materiale reciclabile (hartie, carton, plastic, aluminiu, metal, sticla), care se pot reintoarce in circuitul de productie, sub forma de materie prima secundara, din care se obtin noi obiecte, cu conditia sa fie colectate separat, in mod corect.

Cum putem reutiliza cantitatea de deșeuri pe care o generăm?

Pentru a proteja mediul, a reduce poluarea si a economisi resursele naturale este necesar sa respectam principiul celor 3 R: reducere – reutilizare – reciclare a produselor. Intr-un cuvant, trebuie sa generam mai putine deseuri. Astazi, mentionăm importanta reutilizării produselor pe care nu le mai folosim. Inainte de a arunca un produs la cosul de gunoi, trebuie sa ne punem intrebarea daca acel produs poate fi reutilizat sau poate fi reparat. Poate noua nu ne mai este de folos dar ii poate fi util unei alte persoane. Daca reutilizam un produs, economisim energie, timp, bani si, bineinteles, resurse.

Cum putem reutiliza produsele de care nu mai avem nevoie?

Putem vinde, dona sau schimba utilitatea produsului, il putem transforma, cu ajutorul imaginatiei, intr-un alt produs. De exemplu, putem reconditiona o haina sau o pereche de blugi care nu se mai poarta. Putem dona haine, accesorii, piese de mobilier functionale, carti etc. Prin reutilizare, putem amana drumul “deseurilor” catre rampa de gunoi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 25.01.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply