162 de ani de la UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE | Premii pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Sf. Andrei” din Mangalia, la concursul județean ”Istoria – lecții de viață”

0
3915

Astăzi, 24 ianuarie, sărbătorim 162 de ani de la UNIREA PRINCIPATELOR (Moldova și Țara Românească) – temeiul Marii Uniri. Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 in Țara Românească, a fost o mare acțiune de voință românească și o implinire de foarte mare importanță, anticipând evenimentele care au urmat: Cucerirea Independenței și realipirea Dobrogei (1878), apoi Desăvârșirea Unității Statale (1918). Domnia lui Alexandru Ioan Cuza a însemnat punerea bazelor Statului Național Român, precum și modernizarea instituțiilor țării.

Felicitări, elevilor Școlii Gimnaziale ”Sf. Andrei” din Mangalia, pentru felul în care au marcat acest mare eveniment din Istoria națională: participarea la concursul de desene pe tema Unirii Principatelor, în cadrul proiectului județean ”Istoria – lecții de viață”. Felicitări, elevului Voicu Denis, pentru obținerea punctajului maxim în cadrul concursului de cunoștinte generale pe tema Unirii Principatelor, din cadrul aceluiași proiect județean – ”Istoria – lecții de viață”. Felicitări, tuturor elevilor!!

Cu mic cu mare, azi, în zi de sărbătoare, le urăm românilor de pretutindeni: LA MULȚI ANI!!!

Prof. Adrian Gabriel Manoliu.


Mangalia News, 24.01.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply