Proiectul transatlantic EMINESCU – POE | Noutăţi, cu ocazia zilei de naştere a marelui poet şi scriitor american Edgar Allan Poe

0
809

Proiectul transatlantic EMINESCU – POE | Noutăţi, cu ocazia zilei de naştere a marelui poet şi scriitor american Edgar Allan Poe.

Pandemia a afectat şi Proiectul transatlantic EMINESCU – POE, proiect inspirat dintr-un concept instituit de către Profesorul George Munteanu („triada precursoare: POE – BAUDELAIRE – EMINESCU”), concept întâlnit în documentarea mea pentru teza de doctorat „Arc poetic transatlantic: Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe”, publicată în Colecţia EMINESCIANA a Editurii JUNIMEA şi lansată la GAUDEAMUS, în noiembrie 2017, această teză fiind o premieră în literatura universală.

Cu ocazia zilei de naştere a marelui poet şi scriitor american EDGAR ALLAN POE (19 ianuarie 1809), aducem câteva precizări. În cursul acestei săptămâni, vom organiza o teleconferinţă cu partenerii din Cluj-Napoca, de la Facultatea de jurnalism a Universităţii Bucureşti şi de la Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (U.Z.P.R.) pentru a discuta realizarea (în prima fază) a unei variante online a secţiunii a doua a Proiectului transatlantic EMINESCU – POE, schimbul transatlantic de experienţă pe MEDIA, eveniment HESPERUS ce urma să se desfăşoare la Cluj-Napoca, la final de martie 2021, cu sprijinul Universităţii Babeş-Bolyai, a Editurii ECOU TRANSILVAN, a UZPR, a mai multor parteneri din ţară şi străinătate.

Reamintim că „Mangalia News” este partenerul MEDIA de la Marea Neagră, PILON al Proiectului transatlantic EMINESCU – POE, proiect iniţiat de Fundaţia Culturală HESPERUS.

19 ianuarie 2021,                                     

Prof. Dr. Ioan Iacob,

Preşedintele Fundaţiei Culturale HESPERUS, București, România.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Serialul de articole publicate de cotidianul Mangalia News despre acest admirabil proiect internațional, poate fi vizualizat AICI.


Mangalia News, 19.01.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply