Valentina Saygo: Am spus Da propunerii de a face parte din echipa guvernamentală, acceptând funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, având ca sarcini reglementarea și debirocratizarea agenților economici

0
1415

Anul 2021 a început pentru mine cu alte planuri, iar de data asta includ o țară întreagă. Am spus Da propunerii de a face parte din echipa guvernamentală, acceptând funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, având ca sarcini reglementarea și debirocratizarea agenților economici. Este o provocare pe care nu am anticipat-o și care m-a luat prin surprindere, dar după implicarea civică din anul precedent care a avut rezultate pozitive, am prins curaj.

Pe Claudiu Năsui l-am întâlnit în 2017 și am colaborat în Parlament, unde am reușit să minimizăm efectele split TVA. Colaborarea noastră a continuat în anii următori și ne-a mai condus la o victorie împreună, eliminarea bilanțurilor semestriale. Claudiu m-a ajutat să-mi duc la bun sfârșit multe inițiative pe care le-am avut pentru mediul de afaceri, dovedindu-mi că debirocratizarea nu e imposibilă.

Acum o să lucrăm din nou în echipă, din nou pentru mediul de afaceri și aspectele în care credem amândoi atât de mult. Este un moment dificil și semnificativ pentru economie. În mod cert ar fi fost mai simplu să stau pe margine, dar am ales să mă implic și să încerc să aduc o schimbare. Claudiu mi-a acordat încrederea lui, iar eu o voi purta cu responsabilitate, atât cât va fi posibil.

Îmi doresc multe lucruri din această funcție, iar cele mai importante sunt și cele mai simple:

– Eliminarea dosarului cu șină, care este bine înrădăcinat în structurile administrative, chiar dacă nu se regăsește în legislație;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Comunicarea facilă cu instituțiile publice, față de care contribuabilii au obligații declarative sau de reglementare, în mod special în contextul pandemiei și de distanțare, cu uși închise și cu telefoane la care nu se răspunde;

– Informarea facilă și traducerea din română în română a obligațiilor pe care antreprenorii le au față de organismele care îi controlează.

Debirocratizarea sau dereglementarea înseamnă asumarea responsabilității celor implicați, iar pentru a cere acest lucru, este necesar să fie găsită logica sau scopul pentru a o implementa.

Peste cei 20 de ani de activitate în domeniul privat și interacțiunea cu mii de business-uri, mi-au dat curajul și idealismul de care aveam nevoie pentru a accepta această funcție. După lungile discuțiile pe care le-am avut cu antreprenorii, pot spune cu mâna pe inimă că știu problemele cu care se confruntă și ce trebuie făcut.

Sunt convinsă că voi avea sprijinul ministrului Economiei, echipei din minister și încrederea antreprenorilor, iar pentru asta vă mulțumesc anticipat.

Valentina Saygo, ianuarie 2021.

Dragilor, VĂ MULȚUMESC!
Felicitările și mesajele pe care le primesc, mă onorează și mă responsabilizează. Încrederea pe care mi-o acordați este impresionantă și ați reușit să mă copleșiți!
Meritul nu este al meu, este al oamenilor pe care i-am avut alături și care mi-au inspirat munca depusă, arătându-mi că imposibilul este posibil și cu puțin, pot face mult.
Sunt recunoscatoare colegilor mei de profesie, care și-au pus încrederea lor în entuziasmul meu.
Sunt recunoscătoare lui Florin Jianu și antreprenorilor din Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, care mi-au dat avânt să prind aripi.
Sunt recunoscătoare antreprenorilor care m-au urmat, m-au citit, m-au ascultat prin drumul nostru prin hățișul legislativ.
Sunt recunoscătoare colegilor din BNI Romania, care mi-au arătat puterea comunității și m-au învățat arta networkingului profesionist.
Sunt recunoscătoare echipelor Ask for Accounting și Tax Free Romania, care au pus în practică principiile și valorile după care m-am ghidat în viața profesională.
Sunt recunoscătoare celor dragi și apropiați, pentru că i-am avut alături și m-au convins să merg pe un drum nou pentru mine.
Sunt recunoscătoare VOUĂ, pentru toate gândurile, telefoanele și mesajele pe care mi le-ați transmis.
Mă înclin!

MN: Ne onorează faptul că Mangalia News a publicat de-a lungul timpului articole de specialitate semnate de expertul în domeniu Valentina Saygo, atât de utile în informarea întreprinzătorilor români. Mult succes în nobila și dificila misiune asumată la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului!


Mangalia News, 18.01.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply