Cele mai spectaculoase imagini din spațiu ale anului 2020

0
852

Cele mai spectaculoase imagini din spațiu ale anului 2020.

Cel mai probabil, anul 2020 nu a decurs așa cum ne-am fi dorit, însă asta nu înseamnă că nu am avut parte de descoperiri științifice spectaculoase.

Cercetătorii au dezvăluit anul acesta o varietate de imagini uimitoare cu spațiul, Soarele și Calea Lactee.

Cele mai detaliate hărți ale cerului

Anul 2020 a fost benefic pentru descoperirile științifice formidabile. Observatorul Gaia al Agenției Spațiale Europene (ESA) a publicat cea mai detaliată hartă a Căii Lactee, dezvăluind locul în care se află aproape 1,8 miliarde de stele cu o precizie fără precedent.

De asemenea, instrumentul eROSITA de la Institutul Max Planck Institute pentru Fizica Extraterestră a dezvăluit cele mai adânci imagini cu raze X asupra Universului, observând peste 1 milion de obiecte și dublând numărul de surse de raze X cunoscute de omenire.

Cele mai apropiate imagini făcute vreodată cu Soarele

În luna ianuarie au fost produse fotografiile de cea mai înaltă rezoluție cu suprafața Soarelui, mulțumită telescopului solar Daniel K Inouye. Fiecare structură similară unei celule este de mărimea statului american Texas.

Cercetările incredibile au fost urmate de imaginile cu cea mai înaltă rezoluție a coroanei solare, imaginile fiind surprinse la doar 77 milioane de kilometric depărtare de Soare, fiind cele mai apropiate de până acum.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Articolul integral, aici:

Cele mai spectaculoase imagini din spațiu ale anului 2020



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply