“Aprindeți lumânările!” – îndemnul lunii decembrie | Tenn lys! | Episodul 4 | La pas, prin Țara lui Moș Crăciun, cu Liliana Pintilie | VIDEO

0
855

Aprindeți lumânările!” – îndemnul lunii decembrie | Tenn lys! | Episodul 4 | La pas, prin Țara lui Moș Crăciun, cu Liliana Pintilie | VIDEO

Zăpada se lasă așteptată și tind să cred că anul acesta Crăciunul va veni cu umbrela.  Nopțile sunt mai întunecate și eforturile de a decora casele și străzile, dau viață orașului. Până la urmă,nu putem împiedica noaptea să vină, dar putem alege să vedem Lumina din jurul nostru, în decoruri, în Luna Plină, dar mai ales în oameni.

Să întâmpinăm sărbătoarea sfântă a Crăciunului cu RECUNOȘTINȚĂ pentru ziua ce am apucat să traim, căci, chiar dacă pare greu de crezut, există oameni care o duc mai greu decât noi. Până la urmă depinde de noi cu cine ne comparăm. Să găsim în noi ACCEPTAREA a tot ceea ce ne este dat și nu putem schimba.

“Ura stârnește certuri, dar dragostea acoperă toate greșelile” – zice un vechi proverb. Să IERTĂM, așadar celor ce ne greșesc, căci până și Dumnezeu așteaptă să ne dăm ultima suflare, pentru ca apoi să ne cheme la Marea Judecată. Atunci, cine suntem noi să judecăm pe alții?

Tenn lys, nå stråler alle, de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam
tenn lys for himmelkongen, som gjeterflokken så
nå møtes jord og himmel, i barnet lagt på strå.

…………………………….

Aprindeti lumânările, să strălucească toate patru pentru El,
Cel ce iubește toată suflarea, fiecare leu și fiecare miel,
Aprindeti lumânările, pentru Impăratul Cerului,
Păstorul cerului și al pământului, în iesle de paie născut.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Povestea pruncului născut în iesle, până la urmă, despre asta este: despre dragostea cu care suntem datori unii altora, dragostea atotvindecătoare. „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea… acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. (Corinteni 13:4, 7-8)

Vă las în compania întregului cântec Tenn lys, dorindu-vă tuturor Sărbători binecuvântate, cu liniște sufletească și bucurii în casă. Să ne rugăm în aceste zile pentru pacea lumii, pentru întărirea în credință, pentru înțelegere între oameni, pentru ca pâinea cea de toate zilele să nu ne lipsească.

Liliana Pintilie, Sandvika, Norway, decembrie 2020.

”Vă îmbrățișez cu mult drag, din Țara lui Moș Crăciun”.

MN: Alte gânduri scrise atât de inspirat de Liliana Pintilie, corespondenta noastră dragă din ”Nordul îndepărtat” și publicate de Mangalia News, sub genericul ”La pas, prin Țara lui Moș Crăciun”, puteți citi aici: https://s9.ro/1b09.


Mangalia News, 20.12.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply