UZPR a premiat personalități prestigioase ale publicisticii [VIDEO]

0
832

În cadrul unei festivități care a avut loc la sediul central al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, au fost decernate distincții pentru importante personalități ale publicisticii contemporane, cu o activitate prodigioasă, relevantă pentru evoluția culturii și presei în societatea românească, precum și pentru breasla jurnaliștilor.

Distincția Prestanță jurnalistică pentru Acad. Gheorghe Păun:

Academicianul Gheorghe Păun, matematician de renume internațional, a fost invitat în studioul tv al UZPR, alături de conducerea Uniunii, „în calitate de realizator al unui demers jurnalistic care de zece ani este un adevărat act de cultură națională, revista Curtea de la Argeș, și, de asemenea, pentru marcarea împlinirii unei frumoase vârste”, după cum a punctat președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, în deschiderea evenimentului. „Revista este unul dintre subiectele despre care pot vorbi enorm. La zece ani de când a apărut, pot să afirmă că a fost o temeritate; privesc în urmă și îmi amintesc cu câtă teamă am început acest proiect: o revistă lunară de cultură, nu de literatură, cu Tricolorul pe frontispiciu, la Curtea de Argeș. Fără să aibă un program anume, publicația are un set de reguli de funcționare care au alcătuit în cei zece ani un program al revistei. Este o publicație argeșeano-cosmopolito-națională, cu colaboratori din țară, dar și din Noua Zeelandă sau Finlanda. De fiecare dată când sunt întrebat cum am reușit să mențin un deceniu o revistă cu un singur scaun – mărturisesc că sunt cumulard, secretar general, tehnoredactor, editorialist etc. – răspund că secretul stă în faptul că am atât de mulți prieteni buni, talentați și inimoși, încât revista se face de la sine.  Sunt anumite lucruri la care țin și care dau specific publicației: printre altele, fără politică explicită, iar demersul publicistic țintește construcția, nu demolarea”, a punctat Acad. Gheorghe Păun.

Subliniind că în fiecare final de lună, cu „punctualitate matematică, se primește la sediul UZP editorialul și coperta revistei”, președintele Doru Dinu Glăvan a ținut să adauge că se bucură de faptul că Acad. Gheorghe Păun „este aproape de Uniunea Zariștilor Profesioniști din România”.  Referindu-se în continuare la revista Curtea de la Argeș, acad. Gheorghe Păun a anunțat că există o bibliotecă a publicației, care colaborează cu numeroase edituri locale, în aria de interes a revistei fiind, pentru viitor, și Editura UZP.  „Aveți în spate 70 de ani de viață, mulți dedicați acestei activități de cultură, cu atât mai mult cu cât sunteți un prestigios matematician, recunoscut internațional. Pentru contribuția dvs. la publicistica românească, la zece ani de existență ai revistei Curtea de la Argeș și la împlinirea acestei frumoase vârste, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România vă oferă Distincția Prestanță jurnalistică, ca personalitate a culturii românești și ca prezență neîntreruptă în spațiul jurnalistic”, a punctat Roxana Istudor, vicepreședinte al UZPR. „Vă mulțumesc. Iar faptul că ați marcat și împlinirea vârstei de 70 de ani, mă emoționează”, a spus acad. Gheorghe Păun.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să citiți articolul integral pe uzp.org.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply