Consiliul Director al UZPR a aprobat continuarea proiectelor Uniunii 

0
1068

Consiliul Director al UZPR a aprobat continuarea proiectelor Uniunii. 

Reuniți în cadrul ultimei ședințe din anul 2020, membrii Consiliului Director al UZPR au reliefat ultimele evoluții din interiorul Uniunii, au făcut o trecere în revistă a realizărilor și a proiectelor din perioada imediat următoare și au reafirmat eforturile de evoluție în bune condiții a organizației, în timpuri extrem de dificile nu doar pentru presă, ci pentru întreaga societate românească și întreaga lume.

Punctând faptul că „Uniunea este cu fiecare zi care trece tot mai puternică”, președintele Doru Dinu Glăvan a menționat faptul că în organizație există aproape 4.000 de membri, apoi lansarea calendarului UZPR pe anul 2021 și ieșirea de sub tipar a Revistei UZP, două proiecte care au canalizat multe energii la nivelul Uniunii și care au fost încheiate la binecunoscutele standarde înalte aceste proiecte ale Uniunii. De asemenea, președintele UZPR a menționat faptul că proiectul inițiat și susținut de UZPR referitor la o viitoare omagiere a lui Constantin Brâncuși, se bucură de întreg sprijinul autorităților locale din Târgu Jiu.

În același timp, Doru Dinu Glăvan s-a referit la lansarea proiectului „Clipa de lectură”, menit să potențeze volumele apărute la Editura UZP și în cadrul căruia autorii vin să detalieze pe marginea cărților pe care le-au semnat. O altă inițiativă anunțată de președintele UZPR a fost cea a acordării de distincții colegilor jurnaliști care împlinesc o vârstă venerabilă și care vor sta în centrul unei manifestări foarte speciale, organizate în perioada următoare de conducerea centrală a Uniunii.

La rândul său, vicepreședintele Sorin Stanciu a menționat începerea demersurilor pe lângă Ministerul Educației pentru ca documentul asumat de UZPR ca fiind Codul Deontologic al jurnalistului profesionist să devină obiect de studiu în cadrul facultăților de Jurnalism și Științele comunicării, acțiune care deja a debutat în cadrul unor cursuri pe care le susțin membri ai Uniunii.

Ca promotor al unora dintre cele mai solide parteneriate la nivel local ale UZPR cu entități de cultură, artă, sport și economie, Claudius Dociu, coordonator al Filialei Prahova, a amintit despre o recentă colaborare a Filialei cu Camera de Comerț și Industrie Prahova, alături de care se creionează un fructuos parteneriat și a menționat faptul că „ecoul calendarului UZPR pe anul 2021 a fost atât de mare, încât am suplimentat comanda”.

Nicolae Băciuț, coordonator al Filialei Târgu Mureș, s-a referit la o propunere de acordare a unei distincții pentru filologul, cercetătorul și scriitorul Dorin Uritescu, care a realizat o lucrare de excepție, de mare importanță pentru breasla jurnalistică: o cercetare a limbajului profesional contemporan, intitulată „Contradicții în exprimare”. „Consider că a-l premia pe Dorin Uritescu pentru ceastă lucrare este de bun augur atât pentru UZPR, cât și pentru întreaga breaslă, care are ocazia de a sta față în față cu evoluția (sau involuția) pe direcția transmiterii limbajului jurnalistic având deplina proprietate a termenilor în limba română”, a subliniat Nicolae Băciuț. Supusă la vot, această propunere a întrunit consensul Consiliului Director.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În cadrul reuniunii, Ambasador Iuliana Gorea Costin, coordonator al Filialei Chișinău, a anunțat premierea volumelor semnate de Neagu Udroiu, apărute la Editura UZP, în cadrul unei viitoare Gale a TVR Moldova.

Consiliul Director al UZPR a mai aprobat, în aceeași ședință, și unele măsuri de ordin administrativ.


Mangalia News, 12.12.2020. (sursa: uzp.org.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply