Priviți cerul în noaptea de 21 decembrie, pentru că nu veți mai vedea niciodată așa ceva! „Steaua din Betleem”, sau “Steaua de Crăciun”!

0
1990

farmec.ro
carturesti.ro%20

În decembrie 2020, uită-te pe cer, pentru că nu vei mai vedea niciodată așa ceva!

Este îndemnul specialiștilor de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului București. Cele mai mari planete din sistemul solar se vor afla foarte aproape aparent una de alta, atât de aproape încât vor părea un astru dublu.

Jupiter și Saturn, căci despre ele este vorba, s-au văzut în aceeași zonă de cer, seara de la Observatorul Astronomic, începând cu luna iulie. Se află în aceeași constelație și, pentru că se mișcă în sistemul solar, se mișcă printre stele, apropiindu-se una de alta. Specialiștii o numesc și „Marea conjuncție”.

Apropierea minimă și rară (ultima oară s-a întâmplat în 1961 și se va mai întâmpla în 2080), se va petrece în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie, momentul cel mai bun fiind în seara de 21 decembrie 2020. Atunci, în jurul orei 18.00, se vor vedea înspre sud-vest, nu foarte sus pe cer.

Cele două planete aproape că nu se vor putea distinge una față de cealaltă, iar prin telescop se vor putea vedea în același câmp și inelele lui Saturn și benzile de nori ale lui Jupiter, împreună cu sistemele de sateliți ai planetelor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dacă ar fi să puteți obseva cerul doar o noapte în 2020, alegeți noaptea de 21 decembrie, îndeamnă specialiștii de la Observatorul Astronomic din București.

Pe măsură ce 2020 se apropie de sfârșit, sistemul solar a decis să ne onoreze cu un miracol cosmic de Crăciun, ce nu s-a mai petrecut de aproape 800 de ani. Pe 21 decembrie (de solstițiu), Jupiter și Saturn se vor alinia atât de strâns pe cerul nopții, încât aproape vor părea că se ciocnesc, creând un punct luminos radiant denumit „Steaua din Betleem”, sau “Steaua de Crăciun”.


Mangalia News, 09.12.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply