PSD A CÂȘTIGAT ALEGERILE PARLAMENTARE | Harta politică a României, după numărarea a 94% dintre voturi

0
1469

PSD A CÂȘTIGAT ALEGERILE PARLAMENTARE. CEA MAI REDUSĂ PREZENȚĂ LA VOT DE DUPĂ 1989 – CRONICA DIMINEȚII.

1. După numărarea a aproape 96% din voturi, rezultatelor pentru alegerile parlamentare de ieri arată astfel:
-PSD – 29,67%
-PNL – 25,57%
-USR-PLUS – 15,51%
-Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – 9,09%
-UDMR – 5,97%.
Restul partidelor sunt sub pragul electoral de 5%, cel mai aproape fiind PMP cu 4,88%.

2. Prezența la vot la alegerile parlamentare 2020 care au avut loc duminică, 6 decembrie, a fost de 31,84% (5.793.135). Este cea mai scăzută prezență din ultimii 31 ani. (Hotnews)

3. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se situează pe primul loc în opţiunile românilor din Italia în urma alegerilor parlamentare de duminică, rezultate parţiale. În Italia, după numărarea a 28.183 voturi, pe primul loc e AUR cu 35.88 %, urmat de PNL – 24.8%, USR – 22.8%. În Spania, din 24607 voturi numărate, PNL este pe primul loc – 30,82%, urmat de AUR – 26,9%, si USR – 24,9%. PSD este pe locul 4 – 5,49%. AUR este supriza acestor alegeri, reuşind să se claseze pe poziţia a patra la nivel naţional. (News.ro)

Una din Cronica de CarteCotidianul britanic The Guardian a publicat listele celor mai bune cărți din anul 2020, pe mai multe categorii: ficțiune, cărți pentru copii, crimă și thriller, SF și fantasy, memorii, politică, idei, sport etc. Printre cărțile de ficțiune nominalizate, se află ”Viața mincinoasă a adulților”, de Elena Ferrante (la noi, la Editura Pandora M), ”Piranesi”, de Susanna Clarke (Editura Armada) și ”Shuggie Bain”, de Douglas Stuart. (The Guardian)

4. Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seara că încă nu au început negocierile cu celelalte partide, însă după cum arată rezultatele exit-poll poate fi formată o majoritate parlamentară cu USR-PLUS, UDMR şi PMP. Liderul liberalilor a adăugat că Parlamentul nou, rezultat în urma alegerilor, se va întruni pe 21-22 decembrie şi speră ca într-un timp cât mai scurt, după depunerea jurământului de către aleşi, să se poată ajunge la prezentarea unei formule de guvernare şi un program de guvernare. (News.ro)

5. Mai mulţi simpatizanţi USR au cerut demisia lui Dan Barna de la şefia USR, în comentarii la mesajul video al acestuia postat pe pagina sa de Facebook. Mesajele au fost transmise după apariţia exit-poll al CURS-Avangarde care arată că USR-PLUS este în jurul procentului de 15% la alegerile parlamentare. “Din punctul de vedere al USR-PLUS pot să spun că este un rezultat istoric”, a declarat, în video, Barna, aflat în izolare din cauza infectării cu noul coronavirus. (News.ro)

6. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, se declară mulţumit de scorul electoral obţinut de formaţiunea sa şi spune că prioritatea este formarea unui guvern de centru-dreapta, care să pregătească repede bugetul pe anul viitor. (News.ro)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

7. Liderul Pro România, Victor Ponta, a postat, duminică noapte, un mesaj pe Facebook, în care mulţumeşte tuturor celor care i-au fost alături în acest proiect. ”Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevăraţi, noi proiecte şi noi provocări”, afirmă Ponta, după ce rezultatele parţiale ale alegerilor arată că Pro România nu atinge pragul electoral pentru intrarea în Parlament. (News.ro)

8. Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a declarat, duminică seară, că partidul a obţinut peste cele 500.000 de voturi pe care şi-a propus să le întrunească şi care ar trebui să le asigurea intrarea în Parlament. „Nu o să vă dezamăgim, nu o să trădăm, nu o să intrăm în niciuna din variante în vreo coaliţie de guvernare. Suntem oamenii faptelor, suntem oamenii care am promis că nu vedem nicio diferenţă între partidele lui Klaus Iohannis şi partidele lui Marcel Ciolacu”, a spus el. Simion a menţionat că AUR este „o forţă nouă”. „Nu suntem extremişti, dar suntem radicali, radicali faţă de sistemul care ne-a distrus speranţa la viaţă în România în ultimii 30 de ani”, a susţinut el. (News.ro)

Una din Cronica Sportivă: Echipa României joacă astăzi, de la ora 21.30, ultimul meci din cadrul grupei D de la Campionatul European de Handbal Feminin din Danemarca, împotriva Norvegiei. După ce a învins Polonia, România s-a calificat în grupele principale (Main Round), în vreme ce Norvegia, considerată principala favorită a competiției, a demolat Germania (care ne învinsese anterior pe noi) cu 19 goluri diferență. (Gsp.ro)

9. Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a salutat duminică momentul „istoric” reprezentat de debutul, mâine, al campaniei de vaccinare contra Covid-19 în Marea Britanie.
Ţara cea mai grav afectată din Europa de pandemie cu peste 61.000 de morţi, Marea Britanie este prima din lume care a autorizat folosirea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi va fi prima ţară occidentală care va începe campania de vaccinare. (News.ro)

10. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţă că luni seară va fi aprins iluminatul festiv în Capitală. Nicuşor Dan susţine că nu a făcut acest demers mai devreme întrucât nu a vrut să fie interpretat drept ”un gest electoral”. (News.ro)

Toate știrile din CRONICA, le puteți citi AICI.


UPDATE: Rezultate oficiale parțiale după numărarea voturilor din 98,44% din secții:

PSD 30,61%
PNL 26,08%
USR 15,41%
AUR 9,17%
UDMR 6,10%
PMP 4,90%
Pro România 4,30%.


Mangalia News, 07.12.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply