Usturoiul — Antibioticul din natură [VIDEO]

0
261

USTUROIULANTIBIOTICUL DIN NATURĂ.

Des­pre ustu­roi stim, in pri­mul rand, ca dă un plus de savoa­re pre­pa­ra­te­lor culi­na­re. Ceea ce este oare­cum nedrept, prin­ci­pa­le­le cali­tati ale ustu­ro­i­u­lui fiind mai intai de ordin medi­ci­nal si mai apoi de ordin culi­nar.

Ustu­ro­i­ul este cunos­cut in fito­te­ra­pie pen­tru pro­pri­e­ta­ti­le sale de „anti­bi­o­tic” natu­ral. Spre deo­se­bi­re de alte plan­te, ustu­ro­i­ul con­ti­ne doua sub­stan­te spe­ci­fi­ce, ali­ci­na si gar­li­ci­na care, in urma con­su­mu­lui, au efec­te anti­bi­o­ti­ce. Tot in ustu­roi mai gasim vita­mi­ne­le A, B, PP si C, plus inuli­na, micro­e­le­men­te si saruri mine­ra­le.

Extern, se uti­li­zea­za com­pre­se­le cu sirop de ustu­roi sau cata­plas­me­le. Aces­tea ame­li­o­rea­za afec­tiuni pre­cum ulce­ra­ti­i­le cuta­na­te, acne­ea, veru­ci­le vul­ga­re, can­di­do­ze­le vagi­na­le, arsu­ri­le si alte­le.

Inge­rat sub for­ma de pul­be­re sau ca ata­re, ustu­ro­i­ul este reco­man­dat in ame­li­o­ra­rea race­li­lor, gri­pei, tusei, arte­ros­cre­lo­zei, gutei, artro­zei, boli­lor reu­ma­ti­ce, bron­si­tei cro­ni­ce, ast­mu­lui sau hiper­ten­siu­nii, gas­tri­tei, dia­be­tu­lui si tul­bu­ra­ri­lor de ritm car­d­iac.

Tot ustu­ro­i­ul vine de hac si infec­ti­i­lor bac­te­rie­ne, para­zi­ti­lor intes­ti­nali sau afec­tiu­ni­lor diges­ti­ve, si asta dato­ri­ta pro­pri­e­ta­ti­lor sale anti­mi­cro­bie­ne. (sur­sa: farmaciata.ro).


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply