Rețetă de prăjitură cu Tequila

0
641

Din nou, în acest an, am avut cereri cu rețe­ta pen­tru pră­ji­tu­ra mea de Cră­ciun, cu Tequi­la! Sal­vați vă rog rețe­ta, că eu am obo­sit să o tot scriu în fie­ca­re an! (Eu inten­țio­nez să o mai fac oda­tă în wee­kend). (S.D). Așadar…

Rețe­tă de pră­ji­tu­ră cu Tequila
(Rețe­ta nu este a mea, am preluat‑o și eu de pe Facebook).

Ingre­dien­te:

1 cană de zahăr,
un pachet de unt,
o lin­gu­ri­ță de praf de copt,
1 cană de apă.
1 lin­gu­ri­ță sare,
1 cană de zahăr brun,
suc de lămâie,
4 ouă mari,
nuci,
1 sti­clă 750 ml de Tequila,
2 căni fruc­te uscate.

Mod de preparare:

Pen­tru înce­put, se bea un pahar de Tequi­la, pen­tru a vedea dacă‑i corespunzătoare.
După care luați un cas­tron mare și, între timp, veri­fi­cați din nou Tequi­la, pen­tru a fi siguri că e de cea mai îna­l­tă calitate.

Se mixea­ză cu mixe­rul untul cu zahă­rul. În alt cas­tron bateți ouă­le și le ames­te­cați cu fruc­te­le usca­te. Între timp încer­cați alt pahar de Tequi­la pen­tru a vă asi­gu­ra că este încă bun.

Cule­geți fruc­te­le usca­te de pe jos, spă­lați-le și puneți-le îna­poi în cas­tro­nul cu ouă. Even­tu­al le puteți numă­ra să vedeți dacă sunt toa­te. Dacă bucăți din gre­sie vă blo­chea­ză mixe­rul încer­cați să îl deblo­cați cu o bor­ma­și­nă, șuru­bel­ni­ță sau ce aveți al îndemâ­nă. Încer­cați din nou un pahar de Tequi­la … just in case!

În con­ti­nu­a­re, se ada­u­gă 2 căni de sare sau ori­ce alt­ce­va, nu mai con­tea­ză. Veri­fi­cați Tequila.

Se ada­u­gă lămâia și nuci­le. Adă­u­gați și o lin­gu­ri­ță de zahăr sau ceva … ori­ce ați putea găsi … nu uitați să opriți bor­ma­și­na sau să scoa­teți șuru­bel­ni­ța din mixer. Dacă nu, adu­nați din nou ingre­dien­te­le de pe jos. Și evi­tați de data asta bucă­ți­le de gre­sie sparte.

Aprin­deți cup­to­rul la 360 de gra­de și încer­cați să nu cădeți pes­te el. În cele din urmă, arun­cați pră­ji­tu­ra pe fereas­tră, ter­mi­nați Tequi­la și șter­geți masa.

Poftă bună! 😀


Man­ga­lia News, 22.11.2020.


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply