Noaptea Cercetătorilor, la Universitatea de Vest din Timişoara | Dumitru-Dorin Prunariu ne invită să participăm online la acest eveniment deosebit

0
275

NOAPTEA CERCETATORILOR. Dumitru-Dorin Prunariu ne invită să participăm online la evenimentul organizat de Universitatea de Vest din Timișoara.

La Universitatea de Vest din Timișoara, vineri, 27 noiembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni se pregătește să încânte publicul cu știință, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare. Participarea la toate activitățile este gratuită.

Acest eveniment se organizează anual, în aceeași zi, în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Este finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Orizont 2020, câștigat anul acesta de către un consorțiu format din 15 Universități și Institute de cercetare de prestigiu din România, împreuna cu Universitatea de Vest din Timișoara prin Facultatea de Fizică.

Intitulat sugestiv DOREMI-RO, evenimentul face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului, o initiațivă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, în România proiectul DOREMI-RO este coordonat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, dintre care menționăm și Timișoara, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Evenimentul Noaptea cercetătorilor de la Timișoara este organizat de Facultatea de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara, cu sprijinul Departamentului de Relația cu Mediul Preuniversitar, Departamentului de Imagine și Comunicare Instituțională, în parteneriat cu ExperimentariumTM, Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie, Facultatea de Educație Fizică si Sport și Facultatea de Muzică și Teatru.

Anul acesta invitați de onoare ai Universității de Vest vor fi Dumitru Prunariu, primul român cosmonaut şi Marius-Ioan Piso, Președinte al Agenției Spațiale Române – ambii fiind Doctor Honoris Causa ai Universității de Vest din Timișoara.

Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele. Într-un context deosebit, anul acesta evenimentele se desfășoară online, între orele 15-21, pe stream-ul:

https://stream.meet.google.com


Mangalia News, 27.11.2020. (sursa: debanat.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply