Gogoşari tăiaţi, în oţet, fără fierbere | Reţetă ca la Mangalia

0
336

Gogoşari tăi­a­ţi, în oţet, fără fier­be­re | Reţe­tă ca la Man­ga­lia

Nece­sar, din expe­rienţă pro­prie: 11 borca­ne mij­lo­cii de 0,800 litri, în care intră:

6 kg. gogoşari bine copţi, spă­la­ţi bine cu apă rece şi tăi­a­ţi felii;

oţet de 9 gra­de – 1 litru, (puteți încer­ca și cu oțet de mere, să vedeți cum iese);

– 1 kg. zahăr brut, de pre­fe­rat cel din tres­tie de zahăr,

– jumă­ta­te de cană sare gemă,

piper negru boa­be:  o lin­gu­ră – două,

foi de dafin:  5 – 8 buc.,

2–3 rădă­cini de hrean (răzu­it sau tăi­at ron­de­le),

– un plic seminţe de muş­tar.

1.  Se ames­te­că de sea­ra toa­te ingre­dien­te­le într‑o oală mare smă­lţu­i­tă şi se lasă pes­te noap­te, iar a doua zi se pun în borca­ne, fără a fier­be lichi­dul obţi­nut.

2. Se închid bine borca­ne­le cu capa­ce file­tan­te şi se pun la rece.

3. Ies niş­te gogoşari deli­cioşi!

II. (Dacă dori­ţi, puteţi să încer­ca­ţi şi vari­an­ta de gogoşari cu cono­pi­dă, după reţe­ta de mai sus, punând 5 kg de gogoşari şi 1/2 kg de cono­pi­dă).

Borca­ne­le vor avea un design mai fru­mos, iar conţi­nu­tul va fi mai gus­tos!


Man­ga­lia News, 05.11.2020.


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply