Gogoşari tăiaţi, în oţet, fără fierbere | Reţetă ca la Mangalia

0
592

Gogoşari tăiaţi, în oţet, fără fierbere | Reţetă ca la Mangalia

Necesar, din experienţă proprie: 11 borcane mijlocii de 0,800 litri, în care intră:

6 kg. gogoşari bine copţi, spălaţi bine cu apă rece şi tăiaţi felii;

oţet de 9 grade – 1 litru, (puteți încerca și cu oțet de mere, să vedeți cum iese);

– 1 kg. zahăr brut, de preferat cel din trestie de zahăr,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– jumătate de cană sare gemă,

piper negru boabe:  o lingură – două,

foi de dafin:  5 – 8 buc.,

2-3 rădăcini de hrean (răzuit sau tăiat rondele),

– un plic seminţe de muştar.

1.  Se amestecă de seara toate ingredientele într-o oală mare smălţuită şi se lasă peste noapte, iar a doua zi se pun în borcane, fără a fierbe lichidul obţinut.

2. Se închid bine borcanele cu capace filetante şi se pun la rece.

3. Ies nişte gogoşari delicioşi!

II. (Dacă doriţi, puteţi să încercaţi şi varianta de gogoşari cu conopidă, după reţeta de mai sus, punând 5 kg de gogoşari şi 1/2 kg de conopidă).

Borcanele vor avea un design mai frumos, iar conţinutul va fi mai gustos!


Mangalia News, 05.11.2020.



piese-auto-mangalia.ro



Leave a Reply