Arca TV: Andreea Mateescu prezintă Info Diaspora, emisiune cu ȘTIRI UTILE pentru românii din diaspora

0
1004

Arca TV: Andreea Mateescu prezintă Info Diaspora, emisiune cu ȘTIRI UTILE pentru românii din diaspora!

Vom prelua informațiile utile pentru românii de pretutindeni, de la instituțiile statului român. Asociațiile, fundațiile sau comunitățile românești din afara granițelor sunt invitate să ne scrie, în cazul în care doresc să promoveze proiecte care sprijină comunitățile românești, sau pe românii din afara granițelor.

Astăzi vă prezentăm (subiectele și textul sunt preluate de pe newsletter-ul e-DIASPORO):

SITUAȚIA CETĂȚENILOR ROMÂNI AFECTAȚI DE VIRUSUL SARS COV 2, AFLAȚI ÎN ALTE STATE (https://stirioficiale.ro/informatii).

SE ASIGURĂ 50% DIN SALARIU LA ANGAJAREA CETĂȚENILOR ROMÂNI REVENIȚI ÎN ȚARĂ DUPĂ PIERDEREA LOCURILOR DE MUNCĂ DIN STRĂINĂTATE.(http://www.mmuncii.ro/…/5970-2020-05-29-sars-cov-2_cp…).

CETĂȚENII ROMÂNI DIN ȚARĂ SAU DIN STRĂINĂTATE POT PLĂTI RETROACTIV PENTRU CEL MULT 6 ANI DE VECHIME ÎN MUNCĂ PÂNĂ LA 31 AUGUST 2021 (http://www.mmuncii.ro/…/6101-plata-retroactiva-pentru…).

DREPTUL LA PENSIE PENTRU ROMÂNII CARE AU LUCRAT ÎN STRĂINĂTATE (https://europa.eu/…/state-pensions-abroad/index_ro.htm). Detalii despre dreptul la pensie al lucrătorilor migranți găsiți și aici: https://www.cnpp.ro/pensii-comunitare

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Școala informală de IT Iași, în colaborare cu Biroul Diaspora, a dezvoltat o inițiativă unică, prin care îi ajută pe ieșenii plecați peste hotare să se repatrieze, oferindu-le perspectiva unei cariere de succes în IT-ul românesc, prin cursuri de reorientare profesională.

Pentru cei care se întorc în ţară în următoarea perioadă, reamintim de aplicaţia Trafic on-line lansată de Poliţia de Frontieră. (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vw=1).

RePatriot pune la dispoziția românilor de pretutindeni o aplicație ce conectează instant românii din diaspora cu cei de acasă, prin intermediul RePatriot App. Ne vorbește despre aplicație Dl. Rares Dinu, Community Officer Repatriot (https://repatriot.ro/app/).

Info Diaspora, duminică, la ora 20.00, ora României! Vizionare plăcută!

#DRPRomania

https://www.facebook.com/drpromania/

MN: Emisiunile Arca TV, televiziunea românilor de pretutindeni, care emite din Houston, Texas, USA, pot fi vizualizate aici: ArcaTVUSA și aici: arcatv.us. Mulțumim, Lucian Blaga! Mangalia News este partener media Arca TV.


Mangalia News, 30.11.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply