Ministerul Culturii anunță prelungirea datei de înscriere în Registrul Sectorului Cultural 

0
652

Ministerul Culturii anunță prelungirea datei de înscriere în Registrul Sectorului Cultural 

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, marți seara, după o întâlnire cu reprezentanții sectorului cultural-creativ și ai artiștilor din România, că perioada de înscriere a potențialilor beneficiari în Registrul Sectorului Cultural, o precondiție pentru accesarea schemei de ajutor destinată sectorului cultural afectat de pandemia de COVID-19, a fost prelungită cu două săptămâni. Termenul inițial expira miercuri, 25 noiembrie.

Vicepremierul Raluca Turcan și reprezentanții Ministerului Culturii au transmis, marți seara, o serie de precizări și decizii privind elaborarea și implementarea schema de ajutor de stat pentru susținerea sectorului cultural, în urma reacțiilor din spațiul public din ultimele zile și a întâlnirii, față în față și prin videoconferință, pe care au avut-o marți cu mai mulți reprezentanții sectorului cultural-creativ și ai artiștilor, printre care și Paula Seling și Tudor Chirilă. […]


Termenul de inscriere pentru schema de ajutor de stat, ce vizeaza susținerea sectorului cultural, cu plafon maxim de 800.000 de Euro/beneficiar, a fost prelungit.

Inscrierea in Registrul Sectorului Cultural se poate face până în data de miercuri, 9 decembrie 2020. (link: https://www.culturadata.ro/registrul-sectorului-cultural/).

In cadrul programelor destinate Culturii, sunt eligibile atat IMM-urile, cat si întreprinderile mari care au desfasurat activitati în ultimii 2 ani.

Pentru definitivarea schemei de ajutor, echipele Guvernului și ale Ministerului Culturii vor avea intalniri cu toti reprezentantii, lucratorilor culturali, ai companiilor de tehnica pentru evenimente, ONG-urilor și organizatorilor de evenimente.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Programul se adresează următoarelor domenii:

  • artele spectacolului (teatru, muzică, dans),
  • artele vizuale (pictură, sculptură, film, fotografie),
  • patrimoniu,
  • carte,
  • audio-vizual,
  • educație culturală.


Mangalia News, 26.11.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply