Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Olimpiada de Benzi Desenate – Ediția I [Galerie FOTO]

0
897

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Olimpiada de Benzi Desenate – Ediția I.

Sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică – filiala Caraș-Severin și Muzeul Municipiului București, s‑a desfășurat proiectul ”Olimpiada de Benzi Desenate”, un concurs național de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale, în rândul elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Proiectul omagiaza 100 de ani de la prima prezentare oficiala a drapelului olimpic si  il are ca autor pe profesorul Mihai I. Grajdeanu. Muzeul Municipiului Bucuresti va invita sa vizitati, incepand cu data de 1 Decembrie 2020, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr 151), lucrari prezentate sub genericul Olimpiada de Benzi Desenate – Editia I

Expozitia prezinta publicului lucrarile castigatorilor care au participat la competitie pe parcursul acestui an. Pentru a respecta masurile sanitare dispuse de autoritatile de sanatate publica, vernisajul si gala de premiere se vor transmite online, marti, 1 decembrie 2020, ora 10:00, pe paginile de Facebook: Olimpiada de benzi desenate si Casa Filipescu-Cesianu.

Cu sprijinul Bibliotecii Judetene „George Baritiu” Brasov, prin Centrul de excelenta pentru copii si tineret, bibliotecile publice si scolare din intreaga tara s-au alaturat proiectului, iar in perioada martie – noiembrie 2020 au invitat elevii pasionati de cea de a 9-a arta sa se inscrie in concurs si sa participe la intalniri, in cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrari de banda desenata cu tema: „100 de ani de la prima prezentare oficiala a steagului olimpic”.

Muzeul Municipiului Bucuresti (MMB) organizeaza, incepand din anul 2014, alaturi de managerul muzeului dr. Adrian Majuru si autorul de benzi desenate Mihai I. Grajdeanu, la Casa Filipescu-Cesianu si Palatul Sutu din structura MMB, expozitii de benzi desenate,  saloane de banda desenata, ateliere si conferinte de banda desenata pentru copii si adulti. Muzeul Municipiului Bucuresti este primul muzeu din tara care are integrata banda desenata in expozitia de baza si publica periodic cataloage si albume de banda desenata precum si romane grafice.

Expozitia „Olimpiada de benzi desenate” se va putea vizita gratuit si va ramane deschisa la Casa Filipescu-Cesianu, pana pe data de 31 ianuarie 2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Stim cu totii ca inceputul este foarte important. De aceea, in momentul in care vorbim despre spiritul olimpic si vorbim despre copii, primii pasi in a-i educa si a le releva ceea ce inseamna acest spirit olimpic, devine esential. Copiii se dezvolta si cresc in functie de cum ii educam, iar a-i educa in spiritul olimpic este esential. De ce au nevoie copiii au nevoie de aceasta educatie olimpica? Deoarece aici vorbim despre valori care sunt esentiale in intreaga lor viata. Vorbim de fairplay, de mandrie nationala, de respect, de excelenta, iar aceste valori trebuie sa ne ghideze pe tot parcursul evolutiei noastre. Asta face spiritul olimpic” – Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

Prima mea banda desenata de autor a fost un roman grafic, un subiect din lumea sportului. Doua pasiuni, sportul si banda desenata, pe care le-am imbinat de-a lungul carierei si care m-au facut sa reflectez in permanenta asupra adevaratelor repere din viata. Tot mai mult ne intrebam cum putem sa ii motivam pe elevi sa invete, cum putem sa le captam atentia pentru a le transmite cunostintele necesare. Copiii din generatia actuala au nevoie de mai mult. Banda desenata reprezinta un limbaj universal, transmite mesaje care pot depasi orice granite. Activitatea mea de autor, de profesor de banda desenata si experienta unica dobandita in scolile din Romania m-au inspirat sa initiez, cu sustinerea COSR si Muzeul Municipiului Bucuresti, o competitie nationala pe care am intitulat-o „Olimpiada de benzi desenate” – Mihai Ionut Grajdeanu, autor al ideii si noului concept dedicat benzilor desenate.

Parteneri institutionali: Muzeul Municipiului Bucuresti, Biblioteca Judeteana „George Baritiu” Brasov – Centrul de Excelenta pentru Copii si Tineret, Asociatia Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Asociatia Bibliotecilor din Romania (ABR).

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Mangalia News, BD Historia – benzi desenate istorice.


Mangalia News,21.11.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply