ISU Dobrogea, în control la toate spitalele din județul Constanța, după tragedia de la Piatra Neamț

0
906

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază, la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț. Potrivit ziarelor locale, unitatea medicală avea autorizație de incendiu veche de 30 de ani. În acest context, ISU Dobrogea a decis să facă controale în toate unitățile medicale din județ.

În săptămâna 15-29 noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al județului Constanța, va desfăşura acţiuni de control la spitalele din întreg judeţul.

Vor fi verificate următoarele aspecte: funcționalitatea instalației de semnalizare / avertizare in caz de incendiu; hidranți interiori/exteriori; instalațiile electrice; partea de evacuare in caz de incendiu (căi de evacuare, iluminat căi de evacuare, în condițiile circuitului epidemiologic).

Totodată, cadrele Inspectoratului vor verifica partea de instructaj în domeniul situațiilor de urgență, precum și procedurile de evacuare. Scopul acestor activități este de a pregăti personalul unităților spitalicești, obiective importante din competența inspectoratului, unde, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane și oricând pot apărea diverse situații de urgență, precum și de a preveni evenimente neplăcute.


Mangalia News, 15.11.2020. (sursa: focuspress.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply