„Provocările” învățământului online | „Este neplăcut ca, în timp ce eu predau, elevul să stea cu camera web închisă, tolănit în pat, sau să se joace”

0
1034

Teoretic, 108.496 preșcolari și elevi, alături de 7.668 de cadre didactice își desfășoară începând de ieri activitățile didactice în sistem on-line, în județul Constanța. Practic, câteva sute, poate mii încă nu au curent să folosească device-urile primite, ori nu au internet, ori nu au primit încă nicio tabletă promisă.

Faptul că până pe 8 decembrie 2020, școala românească s-a mutat în mediul virtual, nu ar mai fi trebuit să constituie un motiv de jelanie dacă toate lucrurile ar fi decurs conform promisiunilor de-acum opt luni și toți elevii și-ar fi primit tabletele, iar profesorii ar fi fost instruiți GRATUIT cum să interacționeze cu clasele lor într-un mediu armonios și de bun simț cu generația „online”.

Acum asistăm la primele suprimări grave, și anume la tezele semestriale și la olimpiadele școlare, peste care vor curge plângerile de la părinții nemulțumiți că profesorii nu intră în direct cu elevul, dar mai ales aceștia din urmă, bine reprezentați la nivel județean și național, vor ajunge să se văicărească pentru orice… discriminare.

Ordinul de ministru spune clar, „generalul” e de altă părere

În cadrul videoconferinței cu directorii constănțeni, desfășurată ieri, inspectorul școlar general Sorin Mihai a reușit din nou să-și surprindă colegii cu o atitudine partizană, pornită de la o observație făcută de un reprezentant al elevilor constănțeni, care reclama faptul că există profesori care pun absențe colegilor săi pentru așa-zisa participare la orele online cu camera web închisă. „Absențele pentru faptul că nu și-au deschis camera nu se justifică! Sau dacă dvs. puteți să justificați, vreau să văd și eu o procedură în care se precizează acest fapt. Sunt alte modalități prin care trebuie să ajungem să-i sensibilizăm pe elevi și să-i determinăm să fie în legătură cu noi prin intermediul conexiunii video”, a afirmat „generalul”.

Păi, să le reamintim domnilor elevi că în Ordinul 5545 din 10 septembrie 2020 (publicat în Monitorul Oficial nr. 837 din 11 septembrie 2020), la art. 14 litera f), se precizează clar: „au obligaţia de a participa la activităţile desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent şi se consemnează absenţa în catalog, cu excepţia situaţiilor justificate”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ce-i drept, se pot face speculații, în sensul că ei se consideră prezenți chiar și atunci când au camera și microfonul pe… mute, dar asta nu se numește că PARTICIPĂ, ci doar că asistă din… umbră.

Citiți continuarea în ziuaconstanta.ro

Articol semnat de Simona Anghel.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply