RETETE DE SEZON, verificate, pentru prieteni – Castraveciori în saramură, “ca la Timişoara”

0
834

Rețete de sezon, verificate, pentru prieteni. Astăzi: Castraveciori în saramură, “ca la Timişoara”. 🙂

    Necesar:

–  5 kg de castraveciori cornişon, netăiaţi la capete, bine spălaţi în apă rece,

12 borcane cu capace filetate x 0,800 litri,

–  1 borcan de 1,7 litri.

Condimente:

– 3 legături de hrean – rădăcină,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– 2 căpăţâni de usturoi românesc,

– o legătură de mărar uscat,

– două legături de frunze de ţelină cu tije cu tot,

– 4-5 morcovi potriviţi,

– 2 pliculeţe boabe de muştar,

– frunze şi crenguţe de vişin, după inspiraţie.

6 litri apă + 6 linguri rase de sare gemă (o lingură rasă de sare gemă la litrul de apă).

Preparare:

Pasul 1: Borcanele, spălate bine şi lăsate să se usuce;

2. Pun apa cu sare la fiert, apoi o las să se răcorească puţin.

3. Între timp, curăţ hreanul şi-l tai în două sau în patru de-a lungul, frunzele şi tijele de ţelină la 2-3 cm, usturoiul – feliuţe, mărarul uscat îl tai în bucăţi de 4-5 cm, morcovii se taie rondele. Aşez condimentele pe masă, în farfurii separate.

4. Pun pe fundul borcanelor câteva bucăţi din fiecare condiment, apoi aşez castraveciorii în poziţie verticală, cu rondele de morcovi printre ei. (Dacă vreţi să arate frumos, rondelele pot fi stelate, adică, înainte de a-i tăia rondele, “sculptaţi” câteva şănţuleţe de-a lungul morcovilor).

5. Aşez borcanele pe tăvi de inox (ca să nu crape), torn saramura fierbinte peste castraveciori, apoi închid borcanele cu capace filetate.

6. Cu grijă, pun borcanele calde într-un coş sau într-un lighean “tapetat”cu o pătură sau cu prosoape, să stea cuminţi, la căldurică…

7. A doua zi, iau borcanele la mână din nou şi scurg lichidul din ele, acoperindu-le cu o strecurătoare, ca să nu iasă condimentele, apoi fac altă saramură, o fierb şi pun câte o jumătate de aspirină dizolvată într-o lingură de apă în fiecare borcan de 0,800 l, iar în borcanul de 1,7 litri pun o aspirină întreagă.

Rămân la fel de crocanţi şi de Paşti! (Dacă nu-i terminaţi până atunci la fripturi sau prin tot felul de salate şi tzatziki…). 🙂

Poftă bună!

Următoarea rețetă va fi cea de Gogoşari tăiaţi în oţet, fără fierbere! O reţetă delicioasă!


Mangalia News, 18.10.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply