Virusolog german: COVID-19 NU este sfârșitul. “A devenit prea politizat, iar teama de virus e irațională”

0
915

Hendrik Streeck este directorul Institutului Virusologic din cadrul Spitalului Universitar din Bonn (Germania) și a făcut mai multe comentarii surprinzătoare cu privire la felul în care pandemia de coronavirus este gestionată în țara sa.

“Ne confruntăm cu un pericol serios, dar nu trebuie să dramatizăm exagerat acest lucru”, a spus Streek, în marja unui forum desfășurat la Hamburg.

Potrivit specialistului, “există prea multă frică” în Germania, în contextul efortului anti-pandemic, însă în prezent riscul reprezentat de COVID-19 este ușor de calculat și nu mai justifică o politică de restricții exagerată. 

El a indicat că rata actuală a mortalității în Germania este “perfect normală” iar letalitatea noului coronavirus este mult mai mică decât se suspecta astă primăvară.

“Virusul este mortal pentru puțină lume, exact ca mulți alți viruși”, apreciază el, aducând argumente suplimentare pentru a trata “mai curajos” situația: transmisia prin intermediul obiectelor este aproape inexistentă, mulți dintre infectați nu prezintă niciun fel de simptome, doar 5% dintre persoanele care au contractat virusul au nevoie de îngrijiri medicale și mult mai puțini ajung la terapie intensivă.

COVID-19 nu este sfârșitul

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți articolul integral AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply