În Mangalia și Cumpăna, restaurantele, cafenelele din interiorul clădirilor și localurile din domeniul jocurilor de noroc s-au închis, începând cu data de 07.10.2020, ora 24.00. Care este situația din unitățile de învățământ

0
1538

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, miercuri, 07 octombrie a.c., care s-a reunit la sala „Remus Opreanu”, pentru votarea hotărârilor nr. 34 și 35 a CJSU Constanța. Acestea prevăd, printre altele, decizii despre programul restaurantelor din județ și modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ.

Astfel, la propunerea prefectului județului Constanța, s-a votat în unanimitate menținerea măsurii adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 33/05.10.2020, care prevede la Art. 2 faptul că nu se restricționează activitatea operatorilor economici de pe raza U.A.T. Constanța, în ciuda ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile de peste 1.5. Decizia a stat în baza analizei realizate de DSP Constanța, care a relevat faptul că, din totalul de 503 cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate și ținute sub observație de autorități. În acest sens, rata incidenței cumulate din Constanța, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1.36.

În Mangalia și Cumpăna operatorii economici vor fi închiși

Nu aceeași decizie a putut fi luată și în cazul localităților Mangalia și Cumpăna, acolo unde rata incidenței a ajuns la 1.53, respectiv 1.56. Astfel, membrii CJSU Constanța au votat, în unanimitate, închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe raza U.A.T. Mangalia și U.A.T. Cumpăna, începând cu data de 07.10.2020, ora 24.00. În același timp, se închid și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a CJSU Constanța.

În ceea ce privește scenariile de funcționare a școlilor din județ, au fost făcute modificări în cazul a 18 unități de învățământ.

În trei unități din municipiul Constanța se va trece de la scenariul 2, la scenariul 3, după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, până pe 20 octombrie a.c. (o clasă pregătitoare și o clasă a IV-a, doi elevi confirmați), Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” până pe 15 octombrie a.c. (o clasă a VIII-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” până pe 20 octombrie a.c. (o clasă a V-a, o clasă a VI-a, o clasă a VII-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alte 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3 / 1.000 de locuitori. Acestea sunt: Școala Primară „Colibri” Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Siminoc, Grădinița cu Program Normal Siminoc, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu, Școala Primară Vadu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești, Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia și Școala Gimnazială nr. 36 „Dimitrie Știubei” Constanța. Măsura a fost luată conform Ordinului comun nr. 5487/1494/2020, până la modificarea ratei incidenței.

Nu în ultimul rând, patru unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față”. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială „Iuliu Valaori” Nisipari, Grădinița cu Program Normal Nazarcea și Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea.

Totodată, în cadrul ședinței de CJSU, s-a votat în unanimitate ca, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean, ori a unei sau mai multor localități depășește pragul de 1.5, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța are obligația de a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore de la depășirea pragului.

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

DSP ConstantaINCIDENTA-cazurilor COVID-19 in perioada 23.09-06.10.2020:


Mangalia News, 07.10.2020. (surse: Prefectura Constanța, presa județeană).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply