Germania a anunţat o nouă strategie de combatere a răspândirii coronavirusului. Merkel: „Probabil este una din cele ieftine şi mai eficiente metode”

0
761
carturesti.ro%20

Germania a introdus ventilarea spaţiilor interioare în formula guvernamentală de combatere a pandemiei COVID-19, cancelarul german Angela Merkel explicând noua măsură ca probabil una din cele mai „ieftine şi eficiente” metode de stopare a răspândirii virusului, relatează The Guardian. Ghidul guvernamental de luptă cu coronavirusul a fost completat cu o nouă recomandare, şi anume aerisirea încăperilor, a anunţat joi cancelarul german Angela Merkel. Astfel, strategia naţională de combatere a virusului în Germanie e cuprinsă acum în acronimul AHACL, care înseamnă distanţare, igienă, măşti, aplicaţia de avertizare privind infecţiile cu coronavirus şi aerisirea spaţiilor interioare.  

„Ventilarea regulată de impact în toate încăperile private şi publice, poate reduce considerabil riscul infectării”, se arată în noile recomandări guvernamentale.   Ventilarea de impact sau Stosslüften înseamnă deschiderea largă a ferestrelor de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, vreme de cel puţin cinci minute. O variantă şi mai eficientă este Querlüften, adică ventilarea încrucişată, care implică deschiderea tuturor ferestrelor dintr-un spaţiu permiţând astfel o aerisire completă.  

De altfel în Germania oamenii obişnuiesc să-şi aerisească locuinţele de două ori pe zi, chiar şi iarna, aerisirea fiind şi o clauză a contractelor de închiriere, astfel încât să fie prevenite apariţia mucegaiului şi imprimarea unor mirosuri urâte în apartamente. Practica e transpusă şi la nivelul tehnologiei sofisticate a ferestrelor, care pot fi deschise în toate direcţiile.

Citeste mai mult: adev.ro/qhkteg


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.roLeave a Reply