Află care dintre următoarele 5 lucruri despre smartphone-uri sunt adevărate și care sunt doar mituri

0
763

Ai auzit vreodată că poți găti un ou, dacă îl ții suficient de mult timp între două smartphone-uri? Sau ai încercat vreodată celebrul truc de a lăsa telefonul în orez peste noapte, pentru a se usca?

Exista multe informatii cu privire la telefoanele inteligente, dar mare parte dintre acestea nu sunt adevarate. Desi unele mituri au fost demontate, altele au fost confirmate. Tu le cunosti?

Afla care dintre aceste 5 aspecte legate de telefoanele mobile sunt adevarate:

  • Este in regula sa incarci telefonul in timpul noptii

Desi supraincarcarea obisnuia sa fie o problema, smartphone-urile moderne contin un cip de protectie, care nu mai permite acest lucru, astfel ca durata de viata a bateriei ramane aceeasi. 

Cu toate acestea, daca telefonul sta prea mult in priza, s-ar putea supraincalzi. In mod ideal, cipurile de protectie ar trebui sa opreasca alimentarea bateriei cand aceasta ajunge la 100% si sa o reporneasca in cazul in care procentul scade. Pentru a evita eventualele disfunctionalitati ale acestuia, ia in considerare incarcatoarele WiFi, ele fiind cele mai sigure pentru folosirea pe timpul noptii.

  • Nu folosi incarcatoare fake

Cablurile de la alt brand decat cel al telefonului pot cauza deteriorarea bateriei, in cazul in care nu corespund specificatiilor dispozitivului. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cu siguranta, acest lucru nu este un mit. Cel mai bine este sa utilizezi produse certificate, din simplul motiv ca nu poti verifica calitatea celor de la alti producatori si nici daca i-ar putea cauza vreo dauna telefonului. 

  • Telefonul tau este mai murdar decat un capac de toaleta

Cu siguranta ai auzit ca smartphone-urile sunt murdare, dar stiai ca s-a demonstrat faptul ca sunt de aproximativ 7 ori mai murdare decat un capac de toaleta? 

Cu toate acestea, s-a aratat si ca, cel mai probabil, bacteriile care se regaesc pe suprafata telefonului sunt ale proprietarului, deci riscul de a te imbolnavi este destul de scazut. Chiar si asa, ar fi bine sa il cureti in mod regulat.

  • Telefon ud? Usuca-l in orez!

Sa rastoarne cana de cafea peste device-ul preferat sau sa-l scape in apa sunt unele dintre cele mai mari cosmaruri ale utilizatorilor. Primul lucru pe care il fac cei mai multi este sa ia alt telefon si sa caute pe Google “telefoane Samsung cazute in apa”, “smartphone udat” sau orice altceva similar. 

Desi nu se stie motivul exact, sa usuci componentele electronice in orez este un truc foarte popular, desi s-ar putea ca acest procedeu sa fie mai daunator decat benefic. 

Orezul poate absorbi doar umezeala cu care vine in contact direct, deci este, in cel mai bun caz, la fel de eficient ca lasatul pe masa. In plus, ar putea ca amidonul din compozitie, care se transforma intr-o pasta atunci cand se uda, sa se lipeasca de orificiile telefonului, caz in care aparatul se poate deteriora.

  • Scoate cartela SIM pentru a nu fi urmarit

Cu siguranta stii din filmele de actiune ca, atunci cand protagonistul este urmarit de organizatiile guvernamentale, acesta scoate cartela SIM din device si o distruge, pentru a nu fi urmarit. 

Surpriza! Acest lucru nu este adevarat. Cat timp telefonul este pornit, poate fi urmarit si fara cartela SIM. Daca vrei sa eviti o astfel de situatie, cel mai sigur este sa-l treci pe modul avion, sa-l inchizi, sa dezactivezi semnalul GPS, sau sa-i scoti bateria.

Asadar, desi exista multe informatii despre telefoanele inteligente, este bine ca, de fiecare data cand auzi un lucru, sa il verifici in mai multe surse si sa confirmi daca este adevarat. 

Sursa foto: unsplash.com

Mangalia News, 29.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply