Ziua Mondială a Turismului, 27 Septembrie – World Tourism Day 2020 – “Tourism and Rural Development” – „Turism și dezvoltare rurală”

0
1891

farmec.ro
carturesti.ro%20

În fiecare an, la 27 septembrie, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului.

Sărbătorirea la 27 septembrie a unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), zi în care se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).

Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

„Turism și dezvoltare rurală”, tema anului 2020, celebrează capacitatea unică a sectorului turistic de a conduce dezvoltarea economică și de a oferi oportunități în afara marilor orașe, inclusiv în acele comunități care altfel ar fi lăsate în urmă. Ziua Mondială a Turismului 2020 evidențiază, de asemenea, rolul important pe care îl joacă turismul în conservarea și promovarea culturii și a patrimoniului din întreaga lume.

“Tourism and Rural Development” celebrates the sector’s unique ability to drive economic development and provide opportunities outside of big cities, including in those communities that would otherwise be left behind. World Tourism Day 2020 also highlights the important role tourism plays in preserving and promoting culture and heritage all around the world. (unwto.org).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 27.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply