Deșcolarizarea României, sau despre starea educației, azi – Mircea Platon

0
1164

Profesorul Lucian Costache, despre ”Deșcolarizarea României”, în revista ”Cafeneaua literară” din septembrie 2020:

“Ca profesor de Limba și literatura română timp de 45 de ani, am impresia, la fiecare pagină pe care o citesc, că eu am scris această carte”. Mircea Platon e un „revoltat” cu argumente în cascadă, dar revolta domniei sale e mai mult decât chibzuită și dureros de limpede […] Cartea lui Mircea Platon e foarte tristă, prin luciditatea ei istorică, documentară; dedesubtul ei însă e o mare încredere și speranță în vitalitatea și calitățile nației noastre, în cultura și educația identitară, pe care avem obligația să le „predăm” în învățământul românesc”. ”Cultul valorilor naționale, vechi și noi, EDUCAȚIA, sunt o obligație a fiecăruia, iar, dintre decidenți, cel care nu face un efort în slujba patriei, a copiilor ei, acela e în sufletul lui, în mintea lui, un „trădător”. (M. Eminescu).

“În cuvântul rostit la finalul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a afirmat că „este bine că mai există oameni ca domnul Mircea Platon, cu mintea lucidă și având capacitatea de a analiza critic ceea ce se întâmplă, chiar dacă aceasta este de natură să ne întristeze. Dincolo de această revoltă pe care o produce analiza domnului Platon, este remarcabilă obiectivitatea cu care autorul a analizat ceea ce s-a întâmplat în învățământul românesc după 1990. Este adevărat că, pe măsură ce trece timpul, în orice domeniu, se simte nevoia unei reforme, însă aceea trebuie să fie una firească, pornită organic din interior, nu impusă”, a afirmat Chiriarhul”. (Mircea Platon).

Președinta AFO – ABV, doamna Ana Săcrieru, a vorbit despre necesitatea identificării de urgență a unor soluții de oprire a procesului de prăbușire completă a educației copiilor, astăzi.

„În lipsa oricărei reacții a părinților, cu concursul totalei pasivități a profesorilor, cele mai vătămătoare experimente asupra generației tinere au fost făcute prin permanentele modificări și reforme aplicate în învățământ. Domnul Mircea Platon demonstrează în această carte caracterul perfect etapizat, planificat, așadar, premeditat, al acestor vătămări în cascadă, cu consecințe dezastruoase asupra nivelului de cultură și educație al copiilor și tinerilor. Dar mai grav decât acest caracter premeditat al distrugerii aplicate sistemului public de educație în România, prin experții care au spulberat sistemul clasic de învățământ, acela care crea elite în fiecare generație și care scotea din fiecare generație tânără și nume românești de mare onoare pe plan internațional în domeniul culturii și al științei, este pasivitatea părinților și a profesorilor în fața acestei distrugeri. Referitor la societatea românească și atitudinea ei față de învățământ, concluzia tragică este trasă de președintele Academiei Române – «se urmărește îndobitocirea tinerilor»”, a spus doamna Ana Săcrieru. […]

Citiți articolul integral AICI.

Publicitate

MN: Volumele semnate de Mircea Platon, Redactor-Şef al revistei ”Convorbiri Literare”, Doctor în Istorie (2012), The Ohio State University at Columbus, Ohio, SUA, le găsiți AICI și AICI.


Mangalia News, 26.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele