De ce apar pierderile de memorie. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg: «Între patru pereți, ne tâmpim»

0
1351

farmec.ro
carturesti.ro%20

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea spune că tulburările de memorie, dezorientarea, problemele de echilibru sau lipsa coordonării sunt efecte ale unei rutine zilnice repetitive și limitate între patru pereți, în special în singurătate. 

Medicul a declarat, la Digi24, că oamenii, în special cei vârstnici, trebuie să iasă afară din casă și să socializeze, pentru a stimula creierul și imunitatea.

“Am observat ceva, încă nu sunt raportate, la pacienții mei care au fenomene ușoare, că evoluează. Mi-e foarte jenă să-i arunc în față unei doamne, domn «dumneata ai Alzheimer».

Toți vin în ultimul timp, de la o anumită vârstă, cu tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau nu mai au coerența gestului, scapă paharul. De ce? «Mama e stresată, bunica nu se mai coordonează». Altceva este.

Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim, luni și luni de zile.

Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Este nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou și în această situație nouă în care ne aflăm trebuie să ne adaptăm.

Persoanele în vârstă, nu-i lăsați în casă. Scoateți-i măcar pe o bancă, în parc, să socializeze, să vorbească, să joace șah, să facă cuvinte încrucișate. Toate lucrurile acestea dezvoltă cerebral o grămadă de activități.

Citiți continuarea pe 3dots.ro/sanatate



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply