Scenariile de funcționare ale școlilor constănțene, aprobate în CJSU

0
755

farmec.ro
carturesti.ro%20

Scenariile de funcționare ale școlilor constănțene, aprobate în CJSU.

Joi, 10 septembrie a.c., prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU, a convocat o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, pe tema începerii noului an școlar.

Hotărârea nr.25/2020 a cuprins mai multe puncte de interes. Cel mai important este cel care prevede analiza și aprobarea propunerilor, privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ. Important de menționat este faptul că, la nivelul județului Constanța sunt 182 de unități de stat și 40 private. Acestea își desfășoară activitatea într-un total de 515 clădiri.

Fiecare unitate de învățământ din județul Constanța a trimis către Inspectoratul Școlar Județean propunerile privind scenariul de funcționare pentru anul școlar 2020-2021, acestea fiind avizate de către ISJ Constanța și DSP Constanța. Ulterior, scenariile propuse de unitățile de învățământ (scenariul 1 – elevi prezenți la școală, scenariul 2 – jumătate de elevi în clasă, jumătate în sistem online, scenariul 3 – 100% online) au fost votate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență astfel: scenariul 1 va cuprinde 223 de corpuri ale unităților de învățământ, scenariul 2 va cuprinde 285 de clădiri, iar scenariul 3 se va aplica în cazul a 7 școli din județ.

Autoritățile monitorizează cu atenție situația epidemiologică, iar în cazul în care va fi necesar, vor fi efectuate modificări prin hotărâre CJSU, în ceea ce privește scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ.

Hotărârea a fost votată cu unanimitate de voturi, cu excepția punctului care face referire la scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, unde a fost înregistrată o abținere.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Instituția Prefectului – Județul Constanța.


Mangalia News, 11.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply