Gest disperat al fermierilor din Dobrogea: „VREM APĂ!” [VIDEO]

0
953

Carmen Avram: ”Aceasta este una dintre cele mai sfâșietoare imagini pe care le-am văzut în ultimii 30 de ani. Fermieri din Dobrogea, scriind în praful câmpului istovit de secetă: „VREM APĂ”.

E suficient de mare, domnule ministru Oros? Se vede până la palat? Mai aveți nevoie de timp, să vă gândiți de partea cui sunteți?”


“VREM APĂ”, este mesajul pe care Grupul de Inițiativă Civică a Fermierilor Dobrogeni l-a lansat public, odată cu întâlnirea de lucru de joi, 10.09.2020, care a avut loc la Ministerul Agriculturii, dintre fermieri și oficiali ai instituției de resort, precizează comunicatul transmis de fermierii dobrogeni pentru AGROINFO. Timp de 3 ore, pe terenul dintre localitățile Comana și Negru Vodă, utilajele fermierilor noștri au scris mesajul VREM APĂ! Tragem un semnal disperat către autorități de a găsi soluții, împreună cu fermierii, la seceta care afectează în mod special zona Dobrogei. […]

Solicitările fermierilor din Dobrogea pentru Ministerul Agriculturii sunt:

1. Suspendarea ratelor, măsură aplicabilă cel târziu de la 01.09.2020;
2. Plata de urgență a sumelor, și așa mici, fixate pentru despăgubirea calamităților.
3. Rambursarea cu celeritate a TVA-ului pentru fermieri.
4. Plata de urgență a subvenției la motorină și a primelor de asigurare a culturilor.
5. Modificarea legislație,i în sensul susținerii proiectelor independente de irigații, din surse alternative de apă. Poate chiar si posibilitatea accesului acestui gen de proiecte la fonduri europene/naționale.
6. Încurajarea fermierilor să planteze perdele forestiere, prin relaxarea regulilor și furnizarea de material săditor.
7. Prioritate pentru proiectele de irigații naționale existente și viitoare, în zona Dobrogei. Este regiunea cu cel mai mare deficit de apă și totuși, cu ferme relativ mari și bine tehnologizate, cu potențial bun!
8. Declararea județului Constanța ca zonă calamitată!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursă video: Grupul de Inițiativă Civică a Fermierilor Dobrogeni https://bit.ly/3hfg10P


Mangalia News, 10.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply