Ziua pomenirii eroilor căzuți la Turtucaia. AMVVD Constanța și Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” au participat cu delegați la ceremonia de comemorare [galerie FOTO]

0
1074

farmec.ro
carturesti.ro%20

Duminica ce a trecut, a avut loc la Turtucaia (azi Tutrakan în Bulgaria) ceremonia de comemorare a eroilor cazuți în luptele din primul război mondial. Au murit aproximativ 5.000 de eroi români, dintre care numai unul este așezat într-un mormânt individual, restul, dormind somnul de veci în gropi comune. Pierderea unor vieți este tragică, însă și mai tragic ar fi dacă nici măcar noi, cei din prezent, nu i-am pomeni cum se cuvine!

Din România, am fost doar câteva persoane, care merg an de an. Aceștia sunt membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Sucursala Constanța și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor “REGINA MARIA”, filiala județeană Constanța.

A fost depusă o coroană de flori și aprinse lumânări, atât la mormântul ofițerului român, cât și la gropile comune ale eroilor români.

Lumânările au fost aprinse în numele tuturor românilor care au strămoși în acel loc. Dumnezeu să îi ierte pe Eroii Neamului.

Ceremonia a fost organizată de Primăria Tutrakan, cu participarea Marinei Militare din Bulgaria, a Bisericii Ortodoxe Bulgare, a oficialităților din Bulgaria.

Mulțumiri, sponsorului deplasării, care este și partener al AMVVD – SC ONE STAR Security Romania SRL, condusă de domnul Marius Gheorghe Oss, care ne-a pus la dispoziție mijlocul de transport!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Foto: Eduard Radu, voluntar AMVVD Constanța.

A transmis Cristian Crăciun, președintele AMVVD Constanța.


Mangalia News, 09.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply