‘Am înțeles că doar NOI, părinții și profesorii, școala, UNIȚI, putem trece de pandemie’ – Răzvan Stana

0
962

farmec.ro
carturesti.ro%20

”Ieri, am fost la școala copilului nostru, pentru prima discuție despre revenirea în noul an școlar. Am înțeles multe lucruri, stând două ore alături de părinți, profesori și directorii școlii. Am înțeles unde suntem și am înțeles cât de important este să schimbăm lucrurile ce nu mai pot merge așa.

Au fost ieri lucruri care m-au emoționat. Au fost cele pe care le știam, limitările de tot felul. Acum, aici, o să mă refer la lucrurile bune de ieri.

Am văzut deschiderea școlii către noi, către comunicarea cu noi, părinții, pentru a crea echipa pe care o tot dorim.

Am înțeles că doar NOI, părinții și profesorii, școala, UNIȚI, putem trece de pandemie. Nu avem ce aștepta, azi, de la autorități, nu prea multe, oricum.

Am văzut DEVOTAMENTUL profesorilor care au înțeles că, după exprimarea unora dintre domniile lor, citez, “noi vom fi carne de tun”, totuși vocația lor este dincolo de vremurile grele în care trăim.

În școala copilului nostru lipsesc multe, deși vobim de una de top, dintr-un oraș mare. Nu avem cum să le schimbăm în două săptămâni, dar le putem schimba dacă avem voință, curând!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un lucru am văzut ieri CLAR, SIGUR, că nu lipsește în școală. Și de aici, putem construi, FĂRĂ PROBLEME, din nou, EDUCAȚIA: Iubirea dascălilor pentru elevii lor!

Sunt mulți profesori bolnavi, sunt mulți profesori speriați, sunt și profesori ce dau înapoi, din considerente incorecte față de profesia lor.

DAR! Ieri eu nu am văzut decât profesori care au spus într-un glas: IMPORTANȚI sunt copiii, noi vom face totul pentru ei.

Și atunci vă spun că noi, ca părinți, va trebui să facem zid în jurul lor! Să-i protejăm, educându-ne de acasă, copiii, pentru a ajuta dascălii în școală. Va trebui să facem zid în jurul DASCĂLILOR, protejându-i cât putem.

Vorbim, firesc, de protejarea copiilor noștri și de scenarii! Iar eu vă spun că TREBUIE să vorbim de profesori, în egală măsură! Dacă profesorii vor cădea, TOATE scenariile, mai puțin cel roșu, vor cădea, iar școala se va ÎNCHIDE.

Astăzi nu mai avem timp pentru lucruri mici! Astăzi trebuie să fim alături de școală și profesori. Iar mâine, vom schimba lucrurile,1 ca RESPECTUL pentru Dascăli să fie modelul ce ne conduce!

Până atunci, le spunem: MULȚUMESC!

Răzvan Stana, august 2020, Timișoara.


Mangalia News, 01.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply