Spania a fost eliminată de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România

0
246

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de Luni, 10 august, Hotărârea numărul 39, prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Iată aici documentul: Hotarare CNSU nr.39 din 10.08.2020

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 11.08.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply