Austria îi arată României cum să deschidă școlile: FĂRĂ obligativitatea măştilor, dar cu efectuarea de teste masive

0
391

Austria îi arată României cum să deschidă școlile: FĂRĂ obligativitatea măştilor, dar cu efectuarea de teste masive!

Elevii din Austria încep cursurile pe 7 septembrie, cu prezenţa în clasă, dar fără obligaţia de a purta mască de protecţie, cu încăperi foarte bine aerisite şi cu efectuarea multor teste, a informat luni ministrul învăţământului, Heinz Fassmann, citat de EFE.

Scopul acestui plan de reîncepere a anului şcolar realizat în colaborare cu Ministerul Sănătăţii este de a menţine şcolile deschise “în cea mai deplină normalitate posibilă”, a explicat ministrul Fassmann la o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului, care a considerat “absurdă” cererea unor sindicate ale profesorilor de a impune măşti la cursuri, “este greu de imaginat cum poate fi trezit entuziasmul” pentru o materie, când elevii trebuie să stea două ore la rând cu nasul şi gurile acoperite, scrie agerpres.ro.

Va fi impusă însă această măsură la intrare şi pe culoarele şcolilor atunci când autorităţile sanitare vor avertiza asupra creşterii riscului într-o anumită zonă, conform unui sistem numit “semafor”, cu gradul de alertă în patru culori.

Citiți continuarea pe stiripesurse.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply