România ignoră o armă anti-COVID, britanicii o fac politică de stat: „Ne va salva sistemul sanitar!“

0
974

La 6 luni de la începutul pandemiei, când ţările civilizate au realizat şi mai mult importanţa unui stil de viaţă sănătos pentru populaţie, la noi acest subiect n-a fost menţionat nici măcar o dată în discursul autorităţilor.

Au trecut exact 6 luni de la apariţia primului caz de coronavirus în România, însă, în această perioadă, nu găsim nici măcar o intervenţie, din partea unui oficial, în care acesta să sublinieze importanţa sporită a unui stil de viaţă sănătos, acum, în plină pandemie.  

Şi, atenţie, în România sedentarismul şi obezitatea fac ravagii! Cifrele vorbesc de la sine:  

*6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea.  

*Conform datelelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în România, 57.7% dintre adulţi sunt supraponderali şi între 20-29.9% sunt obezi.    

*11,6% din populaţia adultă a României suferă de diabet zaharat, adică peste 1,5 milioane de români sunt afectaţi de această boală.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Obezitatea şi diabetul cresc exponenţial riscul apariţiei unor forme grave de COVID-19 şi sunt comorbidităţi întâlnite la mulţi dintre cei care au fost răpuşi de boală! Şi, totuşi, autorităţile de la noi nu numai că nu sunt preocupate de promovarea unui stil de viaţă sănătos, dar chiar lasă impresia că descurajează acest lucru! 

Citeste mai mult: adev.ro/qfnjt0



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply