Directorul DSP, despre Spitalul Mangalia: “Deocamdată este doar un pavilion dedicat COVID-19; dacă va fi cazul îl vom extinde”

0
2077

Spitalul Municipal Mangalia are un pavilion dedicat pacienţior COVID-19, iar dacă va fi cazul va fi extins. Cu alte cuvinte, nu este exclus ca în viitorul apropriat Spitalul Mangalia să trateze doar pacienți COVID. Direcția de Sănătate Publică (DSP) susţine că evaluează situația.

“Avem un pavilion care l-am luat pentru COVID, pentru restul ne mai gândim. Deocamdată este doar un pavilion dedicat COVID, iar dacă va fi cazul îl vom extinde“, a declarat, pentru Focus Press, Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa şi coordonatorul crizei de COVID-19 în regiunea de dezvoltare Sud-Est.

Managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan, susţine că este vorba despre pavilionul C.

“Spitalul Mangalia urma să se pregătească și cu pavilionul B, pavilion destinat COVID. Am reușit să mai căpătăm o amânare, să fim ultima unitate din județ pe care să o ocupăm când se umplu toate celelalte spitale destinate COVID. Momentan funcționăm ca și până acum, cu pavilionul C, dedicat COVID, cu 36 de locuri: 27 pacienți pozitivi și 9 suspecți. Pavilionul B este în curs de amenajare, de compartimentare. Facem circuitele și tot ce este necesar. Noi funcționăm cu internări continue. Noi ne pregătim, dar asigurăm urgențe și servicii medicale pentru pacienții comunității și pentru turiști. Oamenii nu trebuie să se alarmeze din punctul acesta de vedere. Toți au acces la asistență medicală, pacienții sunt îngrijiți în mod corespunzător și facem și intervenții chirurgicale. Este sezon estival, iar numărul de turiști este foarte mare. Avem 8 stațiuni turistice aici”, a declarat managerul Alina Dan. În luna iulie medicii din sudul litoralului au înregistrat aproape 3.000 de prezentări în Urgență.

Facem precizarea că Spitalul din Mangalia este inclus în planul alb. “Noi aveam o medie de 20 de cazuri într-o zi, ulterior am ajuns la 30. Tocmai pentru a nu ajunge în situația în care nu avem unde să internăm pacienții am introdus în planul alb și Spitalul Mangalia”, a declarat zilele trecute directorul DSP.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alexandra VASILE, focuspress.ro

Directorul DSP, despre Spitalul Mangalia: “Deocamdată este doar un pavilion dedicat COVID-19; dacă va fi cazul îl vom extinde”


Mangalia News, 25.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply