Care sunt minusurile testului RT-PCR, pentru depistarea COVID-19

0
851

Care sunt minusurile testului RT-PCR, pentru depistarea COVID-19.

Doi specialişti de renume explică limitele testului RT-PCR. Potrivit doctorului Radu Ciornei, teste fals negative pot apărea din cauza erorilor umane, de protocol sau de recoltare.

Testul RT PCR, considerat standardul de aur în diagnosticul COVID-19, are minusurile sale, tocmai pentru că este un test extrem de sensibil.

Radu Ciornei, doctor în imunologie şi microbiologie, spune în ce condiţii această modalitate de diagnostic poate arăta exact inversul situaţiei reale de sănătate.

„Testul acesta este foarte sensibil. De exemplu, dacă treci pe stradă sau în acel spital şi ţi se face testul şi cineva a expirat, a tuşit în preajma ta şi ai câteva copii din acel virus în gât, tu poţi în momentul acela să fii declarat pozitiv. Dar tu nu vei lua boala, pentru că acele câteva copii de virus din gât care sunt găsite în momentul respectiv vor fi ori curăţate de către mucus, ori de către macrofage sau pur şi simplu nu sunt o doză infectantă”, spune Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe descopera.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply