Oamenii potriviți, la locurile potrivite… Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și Camelia Alina Potec, președintele Federației Române de Natație, la inaugurarea celui mai modern complex sportiv școlar din România [Foto/VIDEO]

0
936
astratex.ro

Omul potrivit la locul potrivit…

”Se spune că toamna se numără bobocii, iar vara mergem în concediu… Ei bine, contrar acestor obiceiuri, mai sunt și excepții de la regulă. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, astăzi, 20 august, ne-a invitat la un eveniment deosebit, unul care face notă discordantă cu stagnarea generală din cauza pandemiei, ori a unor măsuri prost înțelese și / sau administrate. In incinta Scolii Gimnaziale nr. 190, din Sectorul 4 al Capitalei, a „răsărit” cel mai modern complex sportiv din România.

Cum a fost posibil acest lucru? Primarul Daniel Băluță, un om gospodar, a accesat fonduri europene pentru realizarea unor proiecte deosebite, care fac viața mai frumoasă locuitorilor din Sectorul 4 al Capitalei. Daca te plimbi prin acest sector, vei descoperi o mulțime de proiecte noi realizate, de la pasaje, metrou, scoli, până la parcuri și locuri de joacă pentru copii.

Cel mai recent este cel inaugurat astăzi – Bazin semi-olimpic de înot și sală de sport -, în prezența doamnei Camelia Alina Potec, președintele Federației Române de Natație președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și a reprezentanților mass-media. Vechiul dicton latin „Mens sana in corpore sano” (Minte sănătoasă în corp sănătos) este readus în atenția tinerilor care petrec prea mult timp pe tablete, și este, desigur, un lucru de admirat.

„Atât bazinul de înot cât și sala de sport sunt pentru educația și performanța copiilor nostri, sperăm ca generații intregi să se bucure de ele”, au transmis în mesajul lor Daniel Băluță și campioana olimpică la natație, Camelia Alina Potec.

Am reținut că proiectul a fost realizat în proporție de 98% din fonduri europene și doar 2% a fost contribuția Primăriei Sect. 4. Deci, se poate! Nu știu cât de bun medic stomatolog a fost domnul Daniel Băluță, dar ca primar este excepțional!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Omul potrivit la locul…”.

A transmis Lucian Ciuchiță, corespondent special, reporter-redactor Mangalia News.


Conferință de presă susținută de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, cu prilejul inaugurării unui complex sportiv: 

(sursa video: stiripesurse.ro).


COMUNICAT OFICIAL:

PREMIERĂ ÎN SECTORUL 4: A FOST INAUGURAT CEL MAI  MODERN BAZIN DE ÎNOT SEMIOLIMPIC DIN ROMÂNIA

Copiii din Sectorul 4 al Municipiului București pot face performanță la cel mai modern complex sportiv din România.

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a inaugurat astăzi, la Școala nr. 190, în prezența campioanei olimpice de natație, doamna Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, un bazin de înot semiolimpic și o sală de sport dotată cu echipamente care să faciliteze activitățile sportive.

În curtea Școlii Gimnaziale nr. 190 din sectorul 4 al Capitalei, pe amplasamentul unei ruine, a fost ridicată o clădire în care a fost construit unul dintre cele mai spectaculoase bazine de înot din țară. Și, ca tabloul să fie complet, tot în aceeași clădire, fosta sală de sport a unității de învățământ, aflată într-o stare avansată de degradare, cu pardosele și pereți plini de mucegai, a fost extinsă, modernizată și dotată cu echipamente și accesorii noi.

O clădire nouă și modernă adăpostește acum noul bazin semiolimpic, cu o suprafață de 1.200 mp și toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, dușuri, grupuri sanitare, camere pentru personalul didactic, spatii tehnice, camere pentru echipamente sportive.

Noul bazin are o lungime de 25 de metri, 15,4 metri lățime și șase culoare de înot, iar datorită acestor dimensiuni a putut fi omologat inclusiv pentru competițiile naționale și internaționale de natație.

Totodată, au fost amenajate și 129 de locuri de gradene pentru spectator și părinți care își vor urmării copiii, în cazul organizării de competiții sportive.

Lucrările la noul bazin au început în urmă cu aproximativ un an, în curtea școlii 190 și a fost construit din temelie, pe amplasamentul vechiului bazin, care era descoperit, dezafectat, fără dimensiuni competiționale, nefolosit de foarte mulți ani și aflat într-o avansată stare de degradare.

„Investițiile în infrastructura educațională și infrastructura sportivă au reprezentat o prioritate pentru comunitatea noastră, pentru că timp de 30 de ani s-a făcut mult prea puțin pentru tot ceea ce înseamnă educație și sport. Acest bazin pe care l-am inaugurat astăzi are o importanță multiplă pentru noi, pentru că realizează o bază de selecție dosebită pentru viitorii campioni, copiii din sectorul 4 având acces liber la această facilitate sportivă. Îi mulțumesc Cameliei pentru eforturile făcute pentru omologarea acestui bazin de înot și sper să avem în sectorul 4 tot mai mulți campioni”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

De această bază sportivă vor beneficia, în primul rând, elevii care învață la școlile și liceele din Sectorul 4. Mai exact, aproximativ 30.000 de copii din tot sectorul au de acum posibilitatea să practice înotul, gratuit, în cadrul orelor de sport, la bazinul de la Școala nr. 190.

Mai mult decât atât, în urma semnării unui protocol de colaborare între Primăria Sectorului 4 și Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, și lotul olimpic de natație va putea folosi această bază sportivă.

„Trebuie să recunosc că am emoții, am emoții ca atunci când am ajuns prima oară la bazin, când trebuia să mă dezechipez și să intru să înot, însă de data asta nu voi intra să înot, însă emoțiile sunt aceleași. Totodată vreau să vă spun că sunt extrem de bucuroasă să particip la inaugurarea unui bazin, unui bazin atât de important pentru viitoarele generații. Îl felicit pentru acest lucru pe domnul primar și îi felicit și pe locuitorii acestui sector că au parte de o astfel de bază sportivă”, a declarat Camelia Potec.

Cât privește dotările specifice, noul bazin este prevăzut cu un sistem performant și sigur de recirculare, filtrare și tratare a apei și un sistem de încălzire/climatizare ce se va baza pe două centrale de tratare a aerului, cu recuperator de căldură în plăci. Asta înseamnă că apa din bazin va fi încălzită, în permanență, tratată, cu un nivel al PH-ul  corespunzător, iar umiditatea din aer va fi controlată și menținută în limite conforme prin aerisire permanentă.

Odată cu realizarea bazinului de înot acoperit a fost reabilitată, modernizată și extinsă și actuala sală de sport a Școlii Generale nr. 190, aflată, de asemenea, în stare de degradare, cu suprafețe afectate de mucegai, pardoseală distrusă, accesorii și obiecte sanitare deteriorate și cu infiltrații de apă către interior, la fiecare ploaie.

În urma lucrărilor, copiii au la dispoziție acum o sală de sport complet refăcută, cu o suprafață de 600 mp, cu o pardoseală nouă, specifică suprafețelor de joc, echipamente și accesorii noi care sa faciliteze activitatile sportive, cu vestiare și grupuri sanitare moderne și un sistem de termoficare eficient. De noile facilități sportive vor beneficia cei 1.872 de elevi ai Școlii Nr. 190, precum și elevii care vor fi implicați în competițiile ce vor fi organizate aici.

Costurile pentru realizarea modernului bazin sunt acoperite din bani europeni, în urma unui proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare totală de peste 12 milioane de lei.


Mangalia News, 20.08.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply