NOU!!! Cercul de Stiințe aplicate al Scolii ”George Coșbuc” din comuna 23 August are în dotare 20 microscoape speciale, recomandate de Manu Prakash, de la Stanford University, USA [Foto/ VIDEO]

0
1297

NOU!!! Cercul de Științe aplicate al Școlii ”George Coșbuc” din comuna 23 August are în dotare 20 microscoape speciale, recomandate de Manu Prakash, profesor de Bioinginerie la Stanford University, USA!

Ca urmare a deschiderii spre inovare și spre aplicarea tehnologiei în viața de zi cu zi, Abibula Aygun, coordonatorul Cercul de Științe aplicate din cadrul Școlii ”George Coșbuc” din comuna 23 August, județul Constanța, în urma unor discuții cu cei de la Universitatea Stanford USA, a obținut 20 microscoape pentru copiii care activează în în acest Cerc, dar nu numai. Astfel, se dorește îndreptarea atenției elevilor spre Știință, Tehnologie, Inovare, Creativitate.

După cum a declarat în exclusivitate pentru Mangalia News, domnul Abibula Aygun, ”La 23 August se află prima formă de învățământ extrașcolar din România, care are în dotare celebrele Foldscopes – Microscoape din Hârtie. Microscoapele, deși construite din hârtie (!), în tehnica ”Origami”, au un factor de mărire de 140 ori, cu expandare la 450 de ori!

Cercul de Științe aplicate din localitatea 23 August, face parte acum din seria mini-laboratoarelor ce sunt înscrise pe http://microcosmos.foldscope.com

Vă invit cu căldură să vedeți ce au observat alții prin aceste microscoape. Site-ul principal și videoclipurile le găsiți pe https://foldscope.com

În videoclipul ce urmează, omul de știință indian, profesorul Manu Prakash de la Stanford University, prezintă microscoapele din hârtie, care costă 50 de cenți bucata!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Colaborator în cadrul acestui proiect este chiar Manu Prakash, alături de echipa sa, de la Stanford University. Ii mulțumesc pe aceasta cale și lui Ken Ta, fără de care nu ar fi fost posibilă livrarea microscoapelor în România”.

MN: Despre ”isprăvile” deosebite din punct de vedere științific, tehnic și educativ ale domnului Abibula Aygun și ale copiilor de la Școala din 23 August, pe care îi îndrumă, am publicat mai multe articole ce pot fi vizionate AICI.


Mangalia News, 14.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply