MARCEL CIOLACU: LUNI, 17 AUGUST, PSD VA DEPUNE MOTIUNEA DE CENZURA

0
465
carturesti.ro%20

MARCEL CIOLACU: ÎN 17 AUGUST, PSD VA DEPUNE MOŢIUNEA DE CENZURĂ – CRONICA.

1. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că după 9 luni de guvernare liberală este ”un haos imens, o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant”. Ciolacu a anunţat că, luni, 17 august, va fi depusă moţiunea de cenzură. (News.ro)

2. Producția industrială a continuat recuperarea în iunie cu o creștere de 16,2% față de mai, evoluție ce aproape a înjumătățit declinul în termeni anuali adus de efectele pandemiei COVID-19. (Profit.ro)

3. Germania anunţă cea mai mare creştere zilnică a numărului de infectări din ultimele trei luni: 1.226 de cazuri noi confirmate de la precedenta raportare (G4Media). Spania a comunicat luni o medie de 4.923 de noi cazuri zilnice în ultimele şapte zile, adică mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia împreună, potrivit unui calcul al AFP realizat din surse oficiale. (News.ro)

4. Rata anuală a inflației a urcat la 2,8% în luna iulie a acestui an, de la 2,6% în iunie. Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,57%, serviciile cu 3% iar mărfurile nealimentare cu 0,88%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Google vrea să creeze un sistem de alertare în caz de cutremur, folosind accelerometrele smartphone-urilor cu Android. Accelerometrul, spun cei de la Google, poate depista și diferenția valurile seismice. Notificările de cutremur vor fi trimise în momentul sesizări valului seismic primar, care precede cu câteva secunde valul secundar, ce este, de regulă, mult mai puternic. (Profit.ro)

5. Ministerul Transporturilor a anunțat că circulația rutieră pe tronsonul de 5 kilometri dintre Biharia și Borș din cadrul autostrăzii A3 va fi inaugurată în 4 septembrie. Tronsonul face legătura cu autostrada M4 din Ungaria. (Automarket)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

6. Economia Marii Britanii a consemnat o scădere trimestrială record în perioada aprilie-iunie și a intrat în recesiune tehnică. Anunțul vine după ce și Germania și SUA au anunțat intrarea în recesiune tehnică. Produsul intern brut al celei de-a șasea mare economie mondială, Marea Britanie, s-a contractat cu 20,4% în al doilea trimestru raportat la precedentele trei luni, cel mai abrupt declin de când ONS a început să raporteze datele trimestriale, în 1995. (Profit.ro)

7. La nivelul a 20 de orașe mari din SUA, rata crimelor a fost, la finalul lunii iunie, cu 37% mai ridicată decât cea înregistrată la finalul lunii mai. (NYTimes)

8. Facebook a eliminat 22,5 milioane de postări care îndeamnă la ură în ultimul trimestru, aproape de 10 ori mai mult decât în urmă cu doi ani. 95% dintre acestea au fost operate folosind sisteme automatizate. În aceeași perioadă, au fost șterse și peste 1,5 miliarde de conturi false. (News.ro)

Una din Cronica Juridică: O analiză juridică arată imposibilitatea efectivă de rezolvare a cazurilor de malpraxis pe căile alternative de rezolvare a disputelor (negociere, conciliere, mediere, arbitraj) și inegalitatea de probe și șanse dintre medici și pacienți. (Juridice)

9. Curtea de Apel din Londra a decis că poliția britanică utilizează ilegal recunoașterea facială și încalcă astfel viața privată. Instanța s-a pronunțat în procesul intentat de militantul pentru drepturile civile Ed Bridges, în vârstă de 37 de ani. Reclamațiile acestuia fuseseră anterior respinse de mai multe ori, iar procesul era urmărit cu atenție de cei care se opun tehnologiei de recunoaștere facială. (Profit.ro)

10. Joi seară s-a jucat primul meci din sferturile UEFA Champions League, Atalanta – PSG. Toate meciurile din sferturi, semifinale și finală se vor juca la Lisabona.

Fotografia serii – Victor Ponta, fără mască, în plenul Parlamentului. Octav Ganea/Inquam Photos:


Mangalia News, 14.08.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply