PLOAIE DE STELE, ÎN ACEASTĂ NOAPTE! PERSEIDELE, LA APOGEU! FOTO

0
1847

Astro Nauticus Mangalia: La noapte, între orele 03:00 și 05:00, va fi maximul curentului de meteori (ploaie de stele) PERSEIDE!

Un curent de meteori este un eveniment ceresc în care mai mulți meteori (fenomen luminos) sunt observați pe cerul nopții, aparent radiind dintr-un punct fix (numit radiant). Aceste „stele căzătoare” sunt cauzate de fluxuri de corpuri cosmice numite meteoroizi care intră în atmosfera Pământului la viteze extrem de mari pe traiectorii paralele. Majoritatea meteoroizilor sunt mai mici decât un bob de nisip, astfel încât aproape toți se dezintegrează în atmosferă și nu lovesc niciodată suprafața Pământului.

”La fiecare meteor căzut, poți să-ți pui o dorință…, de realizarea căreia trebuie să te ocupi personal!” (Comandor ( r ) Vasile Chirilă).

1.Curentul de meteori Perseide fotografiat din Mangalia. (sursa: Astro Nauticus).

2. Imagini de pe net.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3. Foto: Răzvan Vitionescu.

MN: În această perioadă nu se organizează sesiuni de observații astronomice la Clubul Astro Nauticus din Mangalia. Dar putem deschide geamurile fiecare și, dacă vom privi către Nord-Est, vom vedea PERSEIDELE în toată splendoarea lor! Doar că orele sunt cam matinale… 🙂


Mangalia News, 12.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply