Carmen Madeleine Curea: După mai bine de 30 de ani, descopăr din nou România!

0
4083

Carmen Madeleine Curea: ”După mai bine de 30 de ani, descopăr din nou România!”

Când eram studentă, prin ‘88-‘89, mergeam în vacanțe doar prin România, evident!

Într-o vară, 4-5 studenți la Medicină, am plecat din Craiova, cu rucsacii în spate, pe jumătate plini cu conserve și încălțați cu teniși de Drăgășani. Prima oprire a fost la Herculane și apoi la Orșova, la piața sârbilor. Ne-am dus acolo și am privit blugii.

De-acolo am urcat pe Cheile Nerei, unde am făcut rafting fără să știu, pentru că pe-atunci nu se numea așa. Ne-am răsturnat cu barca, iar eu mi-am pierdut tenișii de Drăgășani. Am mers cu picioarele în pungi, până când un sătean mi-a dat de pomană niște sandale scâlciate, maro!

Cu sandalele maron am mers în Maramureș, am văzut Cimitirul Vesel de la Săpânța și o sărbătoare cu oameni îmbrăcați în costume populare, foarte colorate.

Am ajuns la Mânăstirile din nordul Moldovei, la Moldovița, Sucevița, Voroneț și Putna. Țin minte slujba de Sf. Maria și niște mușcate mari și roșii. Poze nu am făcut pentru că nu aveam aparat foto!

Apoi am coborât spre mare, în tabără la Costinești. Epava, Radio Vacanța, Disco Ring, Milli Vanilli, cârnați cu muștar pe farfurie de carton. Apoi, înapoi la Craiova, că aveam de dat o “mărire” de la 9, la 10!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A fost una din cele mai frumoase vacanțe!

După mai bine de 30 de ani, de data asta nu din cauza nenorocitului de comunism, ci din cauza nenorocitului de virus, descopăr din nou România!

Locuri frumoase, depinde cu ce ochi le vezi. Același soare ca pe Côte d’Azur, o plajă mai frumoasă, o briză plăcută și răcoroasă.

Locuri minunate, Brașov, Sibiu, Sighișoara, Valea Zânelor, Oradea, Sinaia, Delta Dunării! Oameni de toate felurile, nici mai buni, nici mai răi decât francezii, italienii sau englezii, doar un pic mai săraci.

Cât despre mâncare, îmi plac deopotrivă salata de vinete și foie gras-ul, sărmăluțele și fructele de mare, micii și rața cu portocale.

Concluzii:
1. România e frumoasă. S-o iubim!
2. Nu port niciodată încălțăminte maron!
3. Mă revoltă că anumiți contemporani de-ai mei nu știu că pe vremea nenorociților de comuniști am avut cartele la zahăr, făină și mălai!
4. Să nu uităm de unde am plecat!

UPDATE: 

Jurnal de știri, alternativ:

1. Pe plaja unde suntem noi, oamenii stau distantați unii de alții, ba chiar câteva doamne poartă mască. Or fi doctoritze:)))
2. Nu se ascultă manele!!!!!
3. Nu sunt cutii de bere aruncate printre șezlonguri.
4. Nu vorbește nimeni tare.
5. Mulți oameni citesc cărți.
6. Am văzut niște costume de baie, superbeeee!

Carmen Madeleine Curea, august 2020.

Comentariu: Cu dr. Curea Madeleine Carmen am avut onoarea de a lucra 8 ani in Spitalul Clinic Colentina. Este medic primar dermato-venerolog, cu doctorat în Medicină si este unul dintre cei mai buni medici din țară, un OM minunat, cu un simț al umorului desăvârșit. Este sotia d-lui Mirel Curea, celebrul jurnalist. N-am inspiratie, să scriu cat de mult țin la dânsa si cât de minunată e. (Roxana Georgiana Mitu).


Mangalia News, 11.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply